Харалан Александров: Отечественият фронт да каже кой ще е Кимон Георгиев, кой - Никола Петков

  • 29 януари 2021 18:43

  • 3071
  • 5
Харалан Александров: Отечественият фронт да каже кой ще е Кимон Георгиев, кой - Никола Петков
© БНТ

Съгласен съм с позицията на правния съветник на посолството на САЩ у нас Джесика Ким, че проблемите в правосъдната ни система са отвъд главния прокурор. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ социалният антрополог Харалан Александров по повод приетите днес на второ четене промени в НПК, с които Народното събрание одобри въвеждането на фигурата на прокурор, разследващ главния.

Една от основните критики към фигурата на главния прокурор и особено към Иван Гешев е, че се държи политически. Истината обаче, че много преди да се появи на сцената Иван Гешев политиците започнаха да се държат като прокурори и да вменяват вина, заяви Александров.

Действието е рутинно, вследствие на указание от Брюксел, посочи политическият анализатор Росен Карадимов. Съдебната система може би ще бъде елемент от предизборната кампания, но тя е прекалено елитарна, за да бъде сърцевина на кампанията, добави той.

Депутатите решиха: Ще има прокурор, разследващ главния

Хората искат и стабилност, и промяна. Като с ваксините е - "искам да съм защитен от вируса, но ако може, да не се ваксинирам". Въпреки огромния натиск отвътре и отвън, ние копнеем за стабилност, коментира Харалан Александров.

Желание за промяна има и то е доста по-сериозно от предишните избори. Има и един изчерпан модел, който няма потенциал да даде визия и хоризонт напред. Имаме познати играчи на терена като Слави Трифонов, има и тектонични движения отдолу, които могат да изненадат всички, каза Росен Карадимов.

Няма съмнение, че свързаните с коронавируса страхове ще доминират предизборната кампания, заяви Харалан Александров.

Депутати от ГЕРБ и БСП в спор за гласуването на хората под карантина

Икономическата криза също ще бъде сериозен фактор и никой не може да предскаже до каква степен кризата ще стане доминантна. Това означава, че който даде ясен хоризонт, предсказуемост, стабилност и визия за промяна, ще бъде чут. Мисля, че това ще са първите избори, при които ще се четат внимателно предизборните програми, коментира Карадимов.

Отечественият фронт срещу управляващите фронт е факт, той съществуа. Тези, които го събират обаче, трябва да кажат кой ще бъде в ролята на Кимон Георгиев и кой ще бъде в ролята на Никола Петков, отбеляза Александров.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
3071 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2021.01.30 | 15:54

5
Оядена, тлъста, грозна, грухтяща свиня! Затвор и за теб, говедо!
Драган

2021.01.29 | 20:25

4
Езичника, Харалан започна да дава заповеди и определения.
ТАКА Е ....

2021.01.29 | 20:00

3
ПО МЕСТА ИМА ОЩЕ СЪДИИ ОТ ЧЕРВЕНАТА НОМЕНКЛАТУРНА МАНДЖА ...НАЛИ ПОМНИТЕ ..КРАСЮЮЮ ЧЕРНИЯ ..ТОЙ ОТ КОИ Е ...?.КЪВ Е ТОЙ ..КУФАРЕН ПРЕВОЗВАЧ НА ПОДКУПИ ..ЕЙ ТОВА Е КРАСЮЮЮ ЧЕРНИЯ .....!
НЕПОДКЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ И НЕ СЪМ ПЛАТЕН

2021.01.29 | 19:17

1
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ

2021.01.29 | 19:58

2
пак ли ти бе ненормалн.к

Добави коментар

Водещи новини