ДФ „Земеделие“ гласува ставките за помощите за животновъди

  • 27 януари 2021 10:23

  • 397
  • 0
ДФ „Земеделие“ гласува ставките за помощите за животновъди
© Булфото

Българските животновъди ще получат 22 млн. лв. държавна помощ, обяви министърът на земеделието Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри. Конкретните ставки за различните видове животни са обсъдени на среща с браншовите организации  вчера следобед и ще бъдат гласувани на предстоящото днес заседание на Управителния съвет на държавен фонд „Земеделие“, предаде БНР.

Фермерите ще получат пари по схемата „де минимис“ за изхранване на животните си. По 40 лв. на глава животно ще получават стопаните на до 50 млечни крави, за над 50-ото допустимо за подпомагане животно, размерът на плащанията ще бъде 20 лв. Също 20 лв. е размерът на ставката за месодайните крави и тези в планинските райони.

Изтича срокът за доказване на продукция по обвързаната подкрепа за картофи, лук и чесън

Подпомагането за биволите тази година е в размер на 40 лв. за животно до 50-ото допустимо, а над 50-ото ставката е 20 лв. По 15 лв. на глава ще се получава за овце-майки и кози майки под селекционен контрол, като това е сумата за първите 200 животни, а над 201-вото допустимо животно, ставката ще бъде 10 лв.

Таванът за получаване на подпомагането по схемата „де минимис“ е 25 000 евро за три последователни данъчни години, припомнят от агроведомството.

Последвайте канала на

Novini.bg
397 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини