Цветан Цветанов: Симпатизантите и членовете на ГЕРБ трябва да знаят кой реди листите им

20 януари 2021 13:49

Цветан Цветанов: Симпатизантите и членовете на ГЕРБ трябва да знаят кой реди листите им
© Булфото (архив)
2050 26

Борисов в типично негов стил не иска да ни се сърдят руснаците и Путин за позицията му за Алексей Навални. Но от това „сърдене“, Борисов превърна страната ни в зависима от енергийните проекти. Това за пореден път показва, че Борисов има определена зависимост от прокарването на руските интереси на територията на страната, което е в ущърб на националните интереси и за сметка на българския данъкоплатец. Това каза председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по TV+ и TV 1.

Цветанов припомни за пасивното отношение на приемиера и за случая „Скрипал“ и как публично го е порицал за реакцията му и подчерта, че човек трябва да е много последователен в принципната си позиция.

С „Турски поток“ виждаме, че по всяка вероятност страната ни ще бъде санкционирана от европейските регулатори, а българският потребител ще се окаже, че субсидира преминаването на газ през България. От тази гледна точка трябва да има много по-силна опозиция в българския парламент, която да изрази своето мнение, но виждаме, че БСП и ГЕРБ в тази ситуация се пресичат и са заедно. ДПС в техен стил ще замълчат и няма никаква яснота за този договор. Въпросът, който зададох към управляващите и по-точно към Теменужка Петкова, Томислав Дончев и към Бойко Борисов e имало ли е срещи между тях и хора от забранителния списък на ЕС и на САЩ на територията на страната и извън пределите ѝ. От тази гледна точка виждаме, че вече четвърти ден няма абсолютно никакъв отговор, заяви Цветанов.

Цветан Цветанов каза, че иска да получи отговор на зададения от негова страна въпрос, за да може да продължи. Той подчерта, че пита за лица, които са били свързани с „Южен поток“ – сериозни хора и фактори, които  са участвали активно, в това което се е случвало. Разговорите са били проведени преди започването на „Турски поток“.

По думите му „Турски поток“ е философията на „Южен поток“, но с много по-малко обем газ, който трябва да премине през това трасе. Като цел на тези разговори той определя резултатът, който имаме днес – „Турски поток“, 3 млрд.лв. с инвеститор Булгартрансгаз и риск от този проект да е изцяло за сметка на българската страна. Русия няма никакъв инвеститорски елемент, а е била само изпълнител на този проект.

Цветанов пита кой иска затриването на Комисията по досиетата

Поради липсата на парламентарен контрол към изпълнителната власт, липсата на реална опозиция в българския парламент, се стигна до това състояние и сме свидетели на това, което се опитва да направи правителството, с обявяването за изграждането на площадка на 7-и реактор на АЕЦ „Козлодуй“ може да бъде изграден с платеното оборудване от „Белене“.

„Преди година и половина „Турски поток“ се представяше като нещо изключително важно за енергийната сигурност на страната, а в момента виждаме само вход и изход без абсолютно никакви разклонения“, припомни той.

Цветанов подчерта, че винаги се е противопоставял от зависимост към Русия, а Борисов е казвал, че ще правим газов хъб, а в момента такъв няма.

Казваше, че ще има концесионни такси за страната, а ние виждаме дълг от 3 млрд. лв. и риск за страната ни, посочи Цветанов.

Председателят на "Републиканци за България" коментира, че в един следващ парламент една анкентна комисия и възстановяване на парламентаризма в тази му функция да е контрол на изпълнителната власт ще могат да излязат много истини.

,,За съжаление това ще се случи след изборите, а дотогава ще ни се пускат съответните фейк новини затова колко е хубав и успешен този проект за България'', каза Цветанов.

Четири партии със сигурност влизат в следващия парламент, сочи проучване

,,Тази симбиоза, особено на местните избори през 2019 г., беше много силно изразена, а за голямо съжаление продължава и днес'', заяви за отношенията между ГЕРБ и ДПС Цветанов и даде за пример освобождаването на трима министри от Борисов за това, че те са част от подкрепата, която получават от ДПС.

Това бяха финансовият министър Владислав Горанов, вътрешният министър Младен Маринов и министърът на икономиката Емил Караниколов. Това показа много ясно, че има такава симбиоза, има такава зависимост. Още по-голям ще бъде въпросът, на който ще трябва да се отговаря в предстоящите избори – кой в момента реди листите на ПП ГЕРБ, заяви Цветан Цветанов.

,,Това трябва да се знае от честните, трудолюбивите и стойностните симпатизанти на ГЕРБ. Реденето на листите не е на политически принцип и това, което трябва да направят като номинации съответните областни и общински структури. Това, което има като коментар от бивши колеги и хора, които напускат ГЕРБ, е, че това се прави от Владислав Горанов, Георги Харизанов и по всяка вероятност някой от тези министри ще намери водаческо място в листите на предстоящите парламентарни избори. Много е важно симпатизантите и членовете на ГЕРБ, които са гласували системно, да разберат истината за тази симбиоза ДПС и ГЕРБ. Ако се върнем само преди година в ловното стопанство „Паламара“ при Бейзад, който беше областният лидер на ДПС, редовно са се провеждали партийните срещи за обсъждане на варианти за местната власт, където са прикривани съответните кандидати на ДПС или на ГЕРБ, в присъствието на премиера и тогавашния областен лидер. Той по-късно беше изключен от ДПС, но пак е част от менторството, което показва в региона, познавайки много добре обстановката'', даде за пример Цветан Цветанов.

Novini.bg
2050 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар

2021.01.20 | 14:07

1
Предателите, нали знаеш,...оставт в историята като поп Кръстьо, дори историята да го оправдае, ама цв-то - не!

2021.01.20 | 14:09

2
Цецо, Цецо! По-добре млъкни. Никой не обича хора като теб. Ако не бе Бойко, никой нямаше и да те знае. Един селски дрисльо. Какъвто си и сега! Промяна няма.

2021.01.20 | 14:42

5
Много мислиш ве, говньо! Ти вместо Тиквата ли почна да мислиш, мама ти педалска!

2021.01.20 | 14:37

4
Мисля, че го боли К.У.Р.А. Бойко за Цецо! Само Цецо може да си мисли, че е станал мошеник от класа. Всъщност си е един боклук!

2021.01.20 | 14:17

3
Цецо държи Тиквата с компромати.
Шломо

2021.01.20 | 16:06

6
Ако още са им останали почитатели на ГЕРБ
Оставка

2021.01.20 | 16:19

7
Борисов е направил супер много грешки и продължава да ги прави според мен просто БОРИСОВ трябда да остане в историята !
Алекс

2021.01.20 | 16:23

8
Закриването на Комисия по досиетата според мен иска бойко защото целият му бизнес ще излезе на яве всички далавери с мутри и политици
Свавей

2021.01.20 | 16:25

9
Как да иска там ще излезе всички поръчки с който е превзел цялата страна
Веси

2021.01.20 | 16:28

10
Ако се върнем само преди година в ловното стопанство „Паламара“ при Бейзад, който беше областният лидер на ДПС, редовно са се провеждали партийните срещи за обсъждане на варианти за местната власт, където са прикривани съответните кандидати на ДПС или на ГЕРБ, в присъствието на премиера и тогавашния областен лидер.??? Бойко айде да те видим сега
По скоро

2021.01.20 | 16:32

12
Ако не той може някой от неговите тролове да го направи..... Явно Бойко е събрал троловете яко да му лъскат имиджа да видим до къде ще стигне
Juli

2021.01.20 | 16:29

11
Пак работят за чужди интереси. Ама докато ги търпим ще е така.
150 кг

2021.01.20 | 16:35

13
Само да не стане Борисовгаз :Д колко ми е смешен тоя тиквеник ! няма място в парламента
Чемшир

2021.01.20 | 16:36

14
Нищо ново под слънцето, тази информация я знаем, но въпроса ми е защо не застанат Шишко И Бойко пред медиите и да си го признаят
Космос

2021.01.20 | 16:39

15
Г-н Цветанов, то да бяха само 3те милиарда дълг, партия ГЕРБ във всяко едно отношение съсипаха държавата

Добави коментар

Водещи новини