Правителството одобри българската позиция за заседанието на Европейския съвет на 21 януари

  • 20 януари 2021 13:34

  • 286
  • 0
Правителството одобри българската позиция за заседанието на Европейския съвет на 21 януари
© Novini.bg

Министерският съвет одобри днес позицията на България за заседанието на Европейския съвет, което ще се проведе на 21 януари 2021 г. чрез видеоконферентна връзка. Това съобщава правителствената пресслужба.

Заседанието ще бъде посветено на координацията между държавите-членки на ЕС по противодействие на COVID-19. Очаква се лидерите да обменят информация относно действащите мерки в страните, както и да обсъдят ситуацията във Великобритания във връзка с открития там нов, мутирал щам на коронавируса. Сред темите на разговор ще бъдат и имунизационните кампании, които се провеждат в държавите, сертификатите за ваксиниране и подкрепа за осигуряването на достъп до ваксини за трети страни.

Правителството се разпореди с имоти

Страната ни взе вече политическо решение да проучи възможностите за осигуряване на ваксини за държави от Западните Балкани и Източното партньорство. Това ще бъде осъществено след осигуряване на българските национални потребности, при спазване на националните процедури на страните за това и на условията на всяко от предварителните споразумения (АРА), сключени между Европейската комисия и производителите на лекарствени продукти.

Последвайте канала на

Novini.bg
286 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини