Правителството одобри План за действие за държавните концесии за периода 2021 - 2027 година

20 януари 2021 13:29

Правителството одобри План за действие за държавните концесии за периода 2021 - 2027 година
© Novini.bg
175 0

Министерският съвет одобри приетия от Координационния съвет по концесиите План за действие за държавните концесии за периода 2021 - 2027 година, съобщи пресслужбата на кабинета. Планът е разработен в съответствие с Националната стратегия за развитие на концесиите в Република България за периода 2018 - 2027 година (Стратегията) и обхваща програмен период 2021 - 2027 г.

Планът за действие служи за определяне на концесиите, чрез възлагането на които ще се изпълнят целите и приоритетите, включени в Стратегията, за посочения програмен период. В него са включени планираните процедури за определяне на концесионер, които ще се провеждат по реда на Закона за концесиите и на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, както и планираните процедури за предоставяне на концесии за добив на минерална вода, които ще се провеждат по реда на Закона за водите, наричани "проекти за концесии".

Проектите за концесии са определени по приоритетите и специфичните цели на Стратегията и са разпределени по години в зависимост от годината, през която се планира откриване на процедурата, допълват от МС.

Правителството се разпореди с имоти

По предложения на министри в съответствие с провежданата от тях секторна политика, в плана за действие са включени проекти за концесии по приоритети и специфични цели на стратегията.

По Приоритет 2: услуги, свързани с техническата инфраструктура в областите транспорт, пътища и пътни съоръжения, транспортна инфраструктура в населените места, водоснабдяване и канализация, топлоснабдяване и третиране на отпадъците, Специфична цел 2.1. - "Транспорт".

По Приоритет 3: Природни ресурси - морски плажове; минерални води и др.: Специфична цел 3.1. - "Морски плажове" и Специфична цел 3.2. - "Добив на минерална вода за бутилиране", се посочва още в съобщението.

Novini.bg
175 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини