Николова обсъди развитието на местния туризъм с кмета на Нареченски бани Димитър Бакалски

  • 17 януари 2021 11:40

  • 513
  • 0
Николова обсъди развитието на местния туризъм с кмета на Нареченски бани Димитър Бакалски
© МТ

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и посети село Нареченски бани и се срещна с кмета Димитър Бакалски. Това е един от най-старите курорти в страната и тази година през юли ще отбележи своята 130-годишнина. Районът е известен със своята лечебна радонова вода, която лекува нервната система, опорно-двигателния апарат и диабет, тя няма аналог в България.

Вицепремиерът и кметът обсъдиха перспективите пред местния туризъм за предлагане на разнообразни услуги през четирите сезона на годината.

„Възможностите на Нареченски бани в насърчаването на здравния и балнеотуризма са много големи и имат дълги традиции, които в условия на пандемия от Ковид-19 стават все по-актуални, и ние трябва да ги надграждаме и развиваме“, заяви вицепремиерът. Тя подчерта, че регионът има пряк принос за утвърждаването на страната ни като здравословна и сигурна дестинация за българските и чуждестранните туристи и тази тенденция трябва да продължи да се изгражда. 

Вицепремиерът Марияна Николова посети Асеновата крепост

По думите й мерките, предприети от правителството на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за гарантиране безпроблемното пребиваване на туристите в местата за настаняване и туристическите обекти, са подкрепили бранша в трудните времена на пандемията. В допълнение икономическите мерки, осигурени от кабинета, са подпомогнали предприятията в отрасъла. По данни на Министерството на икономиката близо 48 млн. лв. са били усвоени от компании в туристическия сектор. 

Димитър Бакалски постави въпроса за собствеността на парка в центъра на курорта. Един основен проблем е липсата на общинска собственост и на първо място искаме централният парк в курорта да бъде прехвърлено под ръководството на местената власт, поясни той. 

Очакваме с общи усилия да осъществим рестарт на сектора през настоящата година и съм убедена, че чрез продължаващото ваксиниране ще насърчим този процес, посочи министърът на туризма.

Последвайте канала на

Novini.bg
513 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини