Политолог: Коронавирусът ще бъде главният кръчмар в сметките на всички

  • 04 януари 2021 15:36

  • 976
  • 1
Политолог: Коронавирусът ще бъде главният кръчмар в сметките на всички
© Фейсбук

"Коронавирусът ще бъде главният кръчмар в сметките на всички", коментира предстоящата изборна за България 2021-ва година пред БНР социологът Първан Симеонов, изпълнителен директор на "Галъп интернешънъл". 

Според него важна ще е следизборната тактика на участниците в предстоящите парламентарни избори. Той открои два варианта - или всички срещу ГЕРБ, или възроден ГЕРБ: "Първият е всички срещу ГЕРБ, който е да се събере несъбираемото. Под формата на експертен или програмен кабинет, който да свърши някаква черна работа. Може би с ограничен мандат, а после страната спокойно да легне на нови релси. Нещо, което гледахме в злощастния опит "Орешарски". От мъдростта на тези хора ще зависи дали ще има римейк на 2013-а година и това ще е лошият. Вторият вариант е да се създаде ново пространство за маневриране на ГЕРБ. Тук въпросът е ще се промени ли ГЕРБ и ще се промени ли ДПС. Виждате, че една от модните клюки сега е "ГЕРБ с човешко лице", а една от модните спекулации е какво става с икономическото крило в ДПС, което олицетворяваме с образа на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на. Това ще е едно от нещата, които ще гледаме през 2021-ва. Ако това е възможно, ще има една голяма въпросителна в лагера на градската десница - ще приеме ли тя един ГЕРБ с по-западно лице".

По думите на социолога Борисов си е представял 2020-а година като исторически бенефис след успехите през 2019-а - срещу Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, срещу БСП и срещата с Доналд Тръмп: "Тъкмо протестите и коронакризата настървяват Борисов да мисли за още управленски мандат, защото той иска да остане с добро в историята, а 2020-а не предложи такава възможност".

Във връзка с появилата се хипотеза за Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 (бивш министър в правителство на Борисов и пратеник на ООН за Близкия изток) като бъдещ премиер на България, Симеонов коментира: "Това може да е спекулация и нищо особено, но е показателно за ветровете, които ще духат в България през тази година и трябва да ги наблюдаваме. Сагата с Младенов е симптоматична с това дали ще продължава американизацията на региона на Балканите. ... Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г има подкрепа от САЩ. Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на започна да говори изключително активно за инициативата "Триморие". Главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във намира контакт със западните партньори. ДПС е евро-атлантически ориентирано. Един от основните процеси е дали България ще продължи да се придвижва към американска орбита".   

Журналист: Борисов може да се спаси от реваншизъм, като спечели изборите за президент

Социологът не изключи двубой между Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на предстоящите президентски избори, но подчерта, че Борисов не би бил в много добра позиция, защото настоящият президент има обществено доверие.

"Едно скарване на БСП с Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на може да доведе до разцепване в лявото пространство", прогнозира Първан Симеонов и посочи, че Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за е един от малкото политици, които завършват годината на плюс.

Последвайте канала на

Novini.bg
976 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.01.04 | 16:15

1
А"Другарю - политолог", не трябва ли да караме по РЕД, първо да РАЗКРИЕМ ИСТИНАТА за:ЗАПИСИТЕ, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Барселона, ПАРИТЕ от хазарта,........., примерно и след което да направим ИЗБОРА?! Та нали ТРЯБВА да НЕ ПОВТАРЯМЕ грешките си, да се УЧИМ от тях!? Така беше, спомняте ли си?

Добави коментар

Водещи новини