Президентът също разговаря с Владо Бучковски

  • 10 декември 2020 17:19

  • 23174
  • 14
© Президентство

Европейската интеграция на Република Северна Македония /РСМ/ изисква не опити за влияние и натиск чрез трети страни, а постигането на реални резултати в двустранния диалог с България.

Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на среща днес на „Дондуков“ 2 със специалния пратеник на правителството на Република Северна Македония Владо Бучковски, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Родните евродепутати с позиция относно Северна Македония

Открити сме за партньорство и очакваме неотклонна политическа воля от страна на политиците в РСМ, която да насърчи работата на експертно ниво и да докаже, че добросъседството между нашите две държави е реалност, заяви държавният глава. България никога не е оспорвала демократичното право на самоопределение на гражданите на Република Северна Македония, но не може идентичността на една държава да се гради върху омраза към друга, особено към братска страна, посочи още президентът. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на отбеляза, че България принципно и последователно подкрепя европейската перспектива на Република Северна Македония, но не може да допусне внасянето на нерешени двустранни въпроси в Европейския съюз. 

Какви грешки допуска България спрямо Северна Македония?

Българското общество е изключително чувствително към сигналите, които излъчват държавните институции в Република Северна Македония по отношение на двустранните отношения, напомни още президентът. Според държавния глава изоставянето на езика на омразата към България в югозападната ни съседка, в обществените  медии, промяната на съдържанието на учебниците, в работата на научни институти и надписите на исторически паметници и в музеи, ще бъде реален принос в изграждането на добросъседски отношения. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на призова за активен двустранен диалог на всички равнища между България и Република Северна Македония, в който в дух на доверие и разбирателство, да бъдат търсени работещи решения.

Обща бе позицията, че приятелството между гражданите от двете страни на общата граница трябва да бъде трайно установено и на междудържавно ниво. „Между нашите граждани няма омраза. Имаме дълг към бъдещите поколения да затворим спорните въпроси“, заяви Владо Бучковски и призова сътрудничеството между България и Република Северна Македония да продължи да се развива в области от взаимен интерес като икономиката, транспорта, туризма, образованието и науката.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
23174 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
НЕПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ

2020.12.11 | 21:00

14
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ
78909

2020.12.11 | 14:41

13
горди сме с Нашия Президент!Най-страхотният ,който сме имали и достоен!Браво,Г-н Президент! Не се и съмняваме,че браните България
Радев

2020.12.11 | 04:36

12
Браво. Трябват реални резултати, не напъни и циврене към трети страни
a

2020.12.10 | 23:12

11
цър цър ....Мишката Радев е в капана,който му е щракнал опашката и сега му остава само да църка от болка. ..цър цър Много хора свалиха доверието си от президента, когато чуха телефонния му разговор с ген. Стойков. Беше унизително да чуем как държавният глава не оспори намерението да се крият документи и обеща да изпрати "Митко" на помощ.

2020.12.10 | 21:21

10
Радев да активизира назначените от него посланици, да не почиват в посолствата,където ги е изпратил, а да започнат кампания, такава, че да противостои на джуджето СРМ.Другото е срам и позор и чевърта национална катастрофа.Хайде Радев. на ход си!
Ти ту ту

2020.12.10 | 20:46

9
Ние говорим македонски,,хахаха.и киселото мляко е македонско хахаха.Както и Менделеев е македонец.Колумб който е от Скопие открива Америка като започва неговото пътешествие от охридското езеро.Товае е истината братя българи поклон пред светлата и памет на нашите братя македонци.

2020.12.10 | 19:12

4
ДАНО ПРЕЗИДЕНТА НАПРАВИ НЕЩО, ВИДЯ СЕ ЧЕ БОЙКО НЕ Е СПОСОБЕН.
ТА-ДУФ ТА-ДУФ КАУНЕ, ТА-ДУФ ТА-ДУФ ШЕРБЕТЕ

2020.12.10 | 19:37

8
Какво може да направи един фигурант, освен да посвири на Заека.
Мани, мани

2020.12.10 | 19:14

5
Сега я втасахме!
ЕЛЕКТPА

2020.12.10 | 19:17

7
Ха ха ха, Кауна безделник се прави на значим фигурант...
Бе да си дойдем на думата:

2020.12.10 | 19:14

6
Ку.р за Гадев, два за Деса, тъпата метреса ;)
ЕЛЕКТPА

2020.12.10 | 18:59

3
Видяла жабата, че подковават вола и тя вдигнала крака. Балабар Петко кауна с мъжете. Тоя рогач, най много да я обърка нещо...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини