Петко Дойков: Позицията на България към членството на Македония в ЕС не се е променила

  • 10 декември 2020 07:45

  • 361
  • 1
Петко Дойков: Позицията на България към членството на Македония в ЕС не се е променила
© Кадър - Нова телевизия

Няма промяна в позицията на България по отношение на членството на Република Северна Македония в ЕС. Това заяви в ефира на Нова телевизия зам.-министърът на външните работи Петко Дойков.

По думите му позицията на страната ни е добре известна. „Няма промяна и по отношение на изпълнението на нашите искания, за да стартират преговорите за членство”, подчерта зам.-министър  Дойков.

„На дипломатическо ниво има едно председателство на ЕС, което работи по своите приоритети. Няма нищо лошо в това, че Германия възприема като свой приоритет и работи по присъединяването на страните от Западните Балкани към ЕС. Не само германското председателство, но и всички след българското. Това е нещо, с което можем да се чувстваме горди - че продължиха тази линия”, категоричен е той.

Анализатор: Зоран Заев обърна плочата

Последвайте канала на

Novini.bg
361 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.12.10 | 11:36

1
След като РСМ е успяла да интернационализира проблема с България, какво е направила българската дипломация и българските евродепутати по този въпрос?От поведението на РСМ става ясно, че те работят за НАТИСК над България, а не за търсене на решение.Да не стане така, че това да се превърне в четвърта национална катастрофа.

Добави коментар

Водещи новини