Липса на кворум прекрати заседанието на парламента

Парламентът прекрати заседанието си поради липса на кворум. При поименната проверка, поискана от БСП, се установи, че в залата и онлайн има 118 народни представители при необходими 121.

Няма кворум, няма да продължим, обяви председателят на Народното събрание Цвета Караячнева от трибуната. Дано БСП и ДПС да са доволни, които отсъстват от залата, добави тя.

Поименната проверка беше поискана от левицата, след като от ГЕРБ предложиха удължаване на законодателната част на петъчното заседание до приемането на второ четене на промените в Кодекса на труда. С измененията се предлага двойно увеличаване на допустимия извънреден труд. От БСП възразиха, че за поредна седмица се "изяжда" времето за парламентарен контрол и поискаха проверка на кворума.

Депутатите отхвърлиха предложение, свързано с доброволната ваксина срещу COVID-19

За пореден път опозицията от БСП не иска да се възползва от възможността да упражни правото си на парламентарен контрол, коментира Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Петък е ден на опозицията и те умишлено саботират работата на Народното събрание, каза тя преди да започне поименната проверка.
 

Коментари

 1. 2020.12.04 | 19:36
  5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ
 2. 2020.12.04 | 12:27
  Всички от ДПС и БСП дължат пари на българската нация за десетилетия кражби. Ще ги закръглим на 2 трилиона лева. Отровените глупаци, Слави Трифонов и Мая Мазолова също ще връщат пари, а не да се редят на опашка за преврат и кражби.
 3. 2020.12.04 | 12:20
  БСП и ДПС трябва да връщат заплати на българската нация. Ние вече не работим за гадни саботьори.
 4. 2020.12.04 | 11:51
  ЗАСЕДАНИЯТА В ПАРТИЙНИЯ ДОМ И БЕЗ ТОВА СА НЕЛЕГИТИМНИ
 5. 2020.12.04 | 11:51
  А бе докарайте санитарката от Ковид-отделението в Св. Анна! Тя е депутатка все още! След изборите нека пак я назначат там на работа! Пфу мама ви гнусна бесепарска гадна да е.ба! Саботаж в най-трудните моменти за Държавата! Това са болшевишките изроди от БСП! Винаги срещу БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!
 6. 2020.12.04 | 11:43
  В парламента има терористи, които не трябва да получават заплати. Крайно наложително е БСП и ДПС да бъдат уволнени и да изчезнат оттам. Те са токсични идиоти, които всеки ден бълват лъжи.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет