Андрей Новаков: В тази криза държавата трябва да е на мястото си и да подкрепя най-нуждаещите се

  • 03 декември 2020 18:21

  • 435
  • 4
Андрей Новаков: В тази криза държавата трябва да е на мястото си и да подкрепя най-нуждаещите се
© Кадър БНТ

Фондове ще има въпреки широкия слух, че няма да има европейско финансиране. България не просто запазва, но и увеличава това финансиране. Определят се правилата и за спиране на фондовете, изготвят се всички условия за бенефициентите. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей НоваковАндрей НоваковАндрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската народна в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Щом България има достъп до това финансиране, значи има нужда от него. Не бих отишъл в крайност да кажа, че ние сме най-зле и най-нуждаещи се", коментира той по повод исканите пари за Северозападна България. 

Борисов към своите от ГЕРБ: Чувам как ни хулят. Не сме безгрешни, но сме можещи!

Новаков каза, че България получи достоен дял от евробюджета, от който трябва да се възползва. По думите му средствата, от които страната ни може да се възползва, са 11,5 млрд. евро. Сред тях ще има пари за образование, социални обекти, екология, ВиК.

"Парите за подпомогане на хората, особено в тази криза, няма да бъдат спирани", увери евродепутатът. 

Андрей НоваковАндрей НоваковАндрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската народна отбеляза, че се злоупотребява с правото да има влияние върху подбора на проекти - всеки, който не е одобрен, може да стопира даден проект като обжалва избора. 

"България е сред държавите, които имат по-ниско ниво от средното за злоупотреби", подчерта той, базирайки се на данни на ОЛАФ.

Радев: Ако няма смяна на модела и прозрачност на управлението, никога няма да модернизираме България

Андрей НоваковАндрей НоваковАндрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската народна каза, че Полша и Унгария трябва да решат бързо конфликта, за да не се стопира европейският бюджет. Парите за справяне с кризата обаче няма да се изгубят. Евродепутатът твърди, че ще има покриване на разходите, направени към момента за COVID-19.

По отношение на критиките на президента Румен Радев Новаков каза:

"Мисля, че бюджетът е направен какъвто трябва. Да, може би е по-ляв, но хората имат нужда от него. Държавата трябва да си е на мястото и да подкрепя щедро най-нуждаещите се".

Последвайте канала на

Novini.bg
435 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Розата

2020.12.03 | 18:55

1
Каква държава,какви пет лева?Това е територия г-н Новаков.Още ли не сте разбрал?В момента Главатаря седи начело на разбойническата група и пълнят гардероби с кървавите пари на българския народ,а вие говорите глупости.Как не ви е грях от Бога,всички са оставени на свободна пързалка,народа гладува,а вие блеете като овца,за да се харесате на Асфалт паша.Само че,ще дойде време за плащане на сметките.Давате ли си сметка колко български деца лягат гладни,колко майки и бащи ядат хляб и мляко,а вие тънете в разкоши и гей купони.?!ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО!!!
Санитар

2020.12.03 | 18:56

2
Давайте усмирителни ризи и да ги затваряме.Тия са вредни за обществото!
Минувач

2020.12.03 | 18:58

3
Новаков,как беше на гей купона,Джамбаза и Раданчо добре ли се представиха?П.е да ли нещастни!
Пием и ги почукваме

2020.12.04 | 05:13

4
Добре оформен мазен манаф, а космите на за дника си ги държи на два дена дължина, че да му боцкат като ходи. Сладак перверзник е Андрю.

Добави коментар

Водещи новини