Росен Желязков: Не мисля, че правителството е закъсняло с мерките срещу COVID-19

  • 17 ноември 2020 09:10

  • 1110
  • 5
Росен Желязков: Не мисля, че правителството е закъсняло с мерките срещу COVID-19
© Кадър бТВ

Транспортният министър Росен Жлеязков не споделя виждането, че в страната има хаос по отношение на овладяването на пандемията. Това заяви самият той в интервю за бТВ.

"Всички мерки се взимат според степента на нарастване на пандемичната ситуация. Вие помните, че имахме закон за извънредното положение, мерките след изтичането на неговото действие бяха ясно предвидени, както и срока за продължаване на определени мерки за икономиката, така и за подготовката на системата. Виждате, че и в други страни, които са силно засегнати, мерките се вземат стъпаловидно. Не мисля, че правителството е закъсняло с мерките", коментира министърът.

"Самата медицинска гилдия прави взаимоизключващи се предложения за това кога пациентът трябва да постъпи в болница. Това е каскадно действие, което трябва да се взема предвид. Има гласове за пълен „локдаун“ и такива, че мерките в момента са много строги", добави още той.

Желязков е противник на пълното затваряне на страната.

Борисов: Във времето на пандемия държавата полага грижи за всички свои граждани

Вижда се, че и при пълно затваряне и при настоящите мерки тенденцията е една и съща и е съпоставима, смята транспортният министър.

Що се отнася до случаите на пациенти, на които им е отказан прием в лечебни заведения, Желязков коментира, че „това е организационен проблем, който мениджмънтът на болниците успява да преодолее, но има създаване на паника, защото когато един случай бъде популяризиран масово, създава разминаване на търсенето и предлагането на болничната услуга, затова медицинските протоколи се изясняват в движение“.

Последвайте канала на

Novini.bg
1110 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2020.11.17 | 10:27

5
Ти си един пълен нещастник и некадърник, пишман министър на пишман министерство, от такива боклуци България е не последно място в Европа и на едно от последните места в свена, наравно с страни от Третия свят....
Thomas cook

2020.11.17 | 09:42

4
Тиквата праща малките тиквеничета да бръщолевят глупости.
правителството не се справя

2020.11.17 | 09:39

3
това показват данните
Драган

2020.11.17 | 09:33

2
Това изказване показва, че мисленето ме е за теб, както и за тунеядците в МС.
боковид до 2020

2020.11.17 | 09:26

1
Откога калинките на банкянската свинчуга могат да "мислят"?

Добави коментар

Водещи новини