Желязков обясни какво ще се подобри в инфраструктурата

  • 20 ноември 2020 11:09

  • 816
  • 0
© Novini.bg

Министерството на транспорта настоява за изграждането на модерна жп свързаност. Железниците предлагат екологично целесъобразен превоз. Те са и по-евтини. Това каза министърът на транспорта Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети по време на представянето на политиките по Третия стълб от плана "Свързана България".

Основна цел изграждането на устойчиво оптична мрежа. Така всеки гражданин и бизнес ще имат равен достъп до цифровизация. Местните предприятия пък ще бъдат стимулирани за улеснен достъп до услуги, съответно и запазване на работни места. От коментара на министъра стана ясно, че всъщност изоставаме по отношение на свързаност. 

НА ЖИВО: Вицепремиерът Дончев представя нов план за възстановяването на България

България обаче има амбиция това да се промени. 

Експерти пък напомнят, че не трябва да продължаваме да инвестираме в стари технологии.

"Много по-правилно е да се инвестират в цифровата модернизация", коментира експерт, взел участие в дискусията за Третия стълб. 

Той каза, че много бавно се случват нещата в тази насока.

"Успехът на цялата ни инвестиционна програма ще бъде тясно свързан с умението ни да организираме много по-ефективно обществените поръчки", посочи той.

Икономистът Георги Ангелов пък напомни, че без реформи няма да има дългосрочен ефект върху структурата на икономиката и икономическия растеж. Той каза, че Третият стълб на плана от плана "Свързана България" е от важно значение. 

 

Последвайте канала на

Novini.bg
816 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини