Президентът: Всички твърдения, че пръскам зараза, са израз на политическо безсилие

  • 13 ноември 2020 21:07

  • 12063
  • 146
Президентът: Всички твърдения, че пръскам зараза, са израз на политическо безсилие
© Кадър: БНТ

Не трябва дебатът за коронавируса да се политизира. Нужен е дебат с повече експертност. За да преодолеем това изпитания се изисква повече смирение и по-малко некомпетентност. Това заяви държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в предаването „Панорама“ по БНТ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

„Заради всекидневните брифинги, хората загубиха доверие. Въпреки, че имаше предупреждения за втора вълна и твърденията, че болестта свободно се разпространява. В тази обстановка правителството бяха и ръси пари на посоки“, подчерта той.

В тази връзка президентът призова: „Нека бъдем по-отговорни, да спазваме лична хигиена и дистанция. Нека пазим нашите лекари и медицински сестри, защото нямаме други, те работят на предела на силите си. Вярвам, че ако всички сме отговорни, ще преодолеем кризата“.

На въпрос за личната отговорност, Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на заяви: „Президентът не разполага с реални инструменти на власт. Аз отправих серия от призиви за спазване на мерките и търсене на баланс. Призовавах за изграждане на система и навременна и обективна информация. Не да чакаме пасивно някой да дойде със симптом“.

Протестиращи и контрапротестиращи се събраха пред БНТ заради президента

Запитан защо е омаловажил вируса, президентът Радев заяви: „Повтарянето на една лъжа 100 пъти няма да я направи истина. Аз не иронизирах вируса, а тези, които се опитваха да го политизират“. Той заяви, че е било саботирано тържественото честване на връх Шипка.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на призна, че е получил есемес, в който му се съобщава, че ген. Петров е бил положителен за коронавирус, преди да замине за Естония. Въпреки това той заминал на посещение. "Досега не съм имал положителен тест за COVID-19, аз съм в прекрасно здраве. Получих кратък есемес в неделя, който нищо повече не казваше. В момента, в който получих официално съобщение от РЗИ, си изпълних препоръките", коментира Радев. "Всички твърдения, че пръскам зараза, са израз на политическо безсилие", категоричен бе той.

"Естонската страна не ми е прекратявала визитата, това беше договорка между мен и президента. В контакт съм с хиляди хора, но спазвам стриктно всички мерки за хигиена и затова съм отрицателен", убеден е президентът.

"Не съм против грижата за хората, а съм против лицемерието и популизма", аргументира се Радев на въпрос защо първоначално е искал да се дадат пари на хората, а след това е казал, че бюджетът е разоряващ.

"От самото начало на кризата апелирам да се помага на хората. Но не можем да мислим без перспектива и какво ще оставим на следващите правителства", уточни Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. По думите му в доклада на МВФ не пишело само хвалби за България, а се казвало, че спадът на икономиката няма да е 4%, а много повече.

Все пак Радев призна, че страната ни стои много добре спрямо другите страни що се отнася до дефицита на БВП.

"Напълно разбирам ситуацията в Македония. Тя не е лесна. С поколения е насаждана тази омраза. Мен ме интересува едно - какво прави държавата по отношение на политиката спрямо учебници, музеи, паметници", попита той и каза, че е имал откровен разговор с президента на Северна Македония Пендаровски.

По думите му ние трябва да отстояваме своето културно наследство и идентичност.

"Смущаващо е поведението на правителството. Има правилна позиция, но няма ясни механизми за отстояването на тази позиция. Аз настоявам в самата преговорна рамка да се отвори нова глава, където да се заложат всички критерии за добросъседство", уточни Радев.

"Причината да се разделя с г-н Методиев не е празненството на социалистите. Има много хора във властта, които искат да разбият единството на левицата и те са в основата на тази интрига. Има много хора, които искат да разделят БСП, това го знаят всички. Българските социалисти ме издигнаха за президент", обяви президентът.

Бившият шеф на кабинета на Радев разкри къде са се разминали двамата и командва ли Десислава Радева на "Дондуков" 2

"Последно пожелах на Корнелия Нинова бързо възстановяване, когато беше в болницата. Освобождаването на г-н Методиев е резултат от общата ми оценка за неговата работа. Промяната в България няма да е възможна без стотиците хиляди хора вляво. И мисля, че те го знаят това", сподели държавният глава. 

Неговата партия са били всички почтени български граждани. "Ако се наложи да създавам партия, вие първи ще разберете. Зависи от обстоятелствата. Много са факторите. Отдавна съм заявил, че подкрепям всяка една партия, която поставя България и българския народ на първо място", каза Радев на въпрос дали ще прави партия. По думите му това зависи от много фактори.

"Стиснатият юмрук е знак на обединение срещу беззаконието и мафиотизираната държава. Много други президенти също излизат със стиснат юмрук", оправда се отново президентът.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
12063 146

Свързани новини

Коментари 146

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2020.11.13 | 21:18

1
Ти пръскаш най-лошата зараза! Нарича се ''червената чума!''

2020.11.13 | 21:43

9
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2020.11.13 | 21:40

8
ОСТАВКА радев! О С Т А В К А!

2020.11.13 | 21:28

3
Не, г-н резидент, пръскаш и Ковид, пръскаш и народоотстъпничество, и червената чума пръскаш! Долу! И никога повече!
Foff

2020.11.13 | 21:27

2
Раэбрала патка от суроватка... Политически импотент говори эа беэсилие

2020.11.13 | 21:45

10
bobi

2020.11.13 | 21:37

6
Не е импотент!!!Лиже топките на деско секретарЯТ!!!
Off

2020.11.13 | 21:29

4
Аз пък ще ходя на Шипка и ще си седя там - един клепоух шапкар ми каза, че там щама на вирОЗа е друг и няма да ме хване. И после взе да си размахва юмручето от площада пред резидентурата на ГРУ и да се прави "на мъж".

2020.11.13 | 21:46

11
bobi

2020.11.13 | 21:36

5
Скрий се фатмак малоумен!!!
ОН

2020.11.14 | 02:17

84
политческа СВИНЯ ся ти скъпи м тантурко.
bobi

2020.11.13 | 21:39

7
Нека не обиждаме КРЕТЕНА!!!Господ достатъчно се е постарал с него!!!Ел президентееееее:-))).Дано прочетеш трите тома на Винету!!!Ще са първите ти книги!Може да не са изискани,ама ние не търсим качество У плешивата ти кратуна!!!
Дедо Дедов

2020.11.13 | 22:22

39
Идиот!

2020.11.13 | 21:47

12
вЕрваме ви другарю пРезидент. Нали нямаше никакъв вирус, нали нямаше нужда пт мерки, нали нямаше защо да се носят маски. Да узлузаме ли вече по площадите да взривяваме влакове?
BG

2020.11.13 | 21:51

13
MAMIZATA TI DOLNA COVID- PREZIDENT DOLEN !!!
Аз Българин

2020.11.13 | 22:02

19
Господа комунвги вие ударихте дъното с тозо не адекватен резидент За това никога няма да гласувам за вас Бойко да пази България от комунисти а от соvid ще ни излекуват нашите медици
Стефанов

2020.11.13 | 21:56

14
Радев е олицитворение на властолюбив некадърник, половин час плюене по правителството и опити за оправдание на собствените си грешки.Не вярвх че човек може да падне толкова низко и пак да се чувства прав.

2020.11.13 | 21:56

15
Цървул

2020.11.13 | 21:57

16
ТОВА СЪЩЕСТВО СЕ МИСЛИ ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ СИЛЕН, НО ТОВА Е САМО В НЕГОВИТЕ ОЧИ! ЩЕ РАЗБЕРЕ КОЛКО Е ЖАЛЪК НА СЛЕДВАЩИТЕ ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини