Парламентът обсъжда на първо четене промени в Закона за личната помощ

  • 13 ноември 2020 10:00

  • 836
  • 0
Парламентът обсъжда на първо четене промени в Закона за личната помощ
© Булфото (архив)

Парламентът обсъжда на първо четене промени в Закона за личната помощ.

Отвън майките на деца с увреждания от "Системата ни убива" протестират срещу измененията и скандират "Не пипайте закона за личната помощ".

Окончателно: Бюджетният дефицит може да надвишава 3% от БВП при извънредни обстоятелства

Не беше прието предложението на Антон Кутев /"БСП за България"/ за отпадане на точката от дневния ред. Като аргумент той посочи, че с приемането на закона за личната помощ е направена крачка в правилната посока, а сега сриват всичко, което са построили.

В началото на заседанието в пленарната зала се регистрираха 119 народни представители и осем депутати, карантирани заради COVID-19, онлайн. Така беше събран необходимият кворум за започване на заседанието.

След това в залата влязоха депутатите от "БСП за България", а от ГЕРБ поискаха поименна проверка във връзка с предстоящо гласуване, която също показа наличие на кворум. Като втора точка в програмата за днес беше включено първото четене на промени в Закона за подпомагане на земеделските производители.

В рамките на парламентарния контрол на въпроси и питания на депутати ще отговарят министрите Кирил Ананиев, Петя Аврамова, Деница Сачева, Красимир Вълчев, Костадин Ангелов, Емил Димитров, Десислава Танева, Росен Желязков, Лъчезар Борисов, Теменужка Петкова и Красен Кралев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
836 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини