Пак спор в парламента, броиха поименно депутатите за кворум

  • 05 ноември 2020 10:10

  • 932
  • 4
Пак спор в парламента, броиха поименно депутатите за кворум
© Булфото (архив)

Депутатите разискват проект на решение за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. Вносител на промяната е независимият депутат Красимир Янков и група народни представители.

Точката е предвидена като първа от дневния ред за днес и предизвика реакция на коментари и процедури по начина водене от бившите вече колеги на независимия Янков от ПГ "БСП за България".

Срокът за привеждане в съответствие на органите на управление на публичните предприятия се удължава с четири месеца, реши парламентът

В поредица от процедури по начина на водене депутатите от левицата настояха за нейното отпадане от програмата. Пръв думата взе Христо Проданов от ПГ "БСП за България", но при опита му да обоснове причините за това искане, председателят на парламента Цвета Караянчева го прекъсна като обясни, че ще подложи на гласуване предложението му.

Кристиан Вигенин, зам.-председател на НС от квотата на БСП, в процедура по начина на водене се обърна към председателя на парламента Цвета Караянчева с думите: "Нямате нито морално нито друго основание да прекъсвате процедура на колега народен представител. Точка първа е неадекватна към дневния ред на обществото".

Вигенин коментира, че се опитват да нагодят правилника, така както им е изгодно. Колегата му Таско Ерменков поиска председателят на парламента да спре да се държи, все едно че е в "личната си кухня".

Това не става с молби г-н Ерменков, а става с гласуване, и само преди седмица това се потвърди от моите колеги, че мястото ми е тук, за което им благодаря, репликира го Караянчева.

Парламентът не събра кворум и след втория опит за регистрация

От левицата настояха за проверка на кворума с поименна проверка. При поименна проверка депутатите в зала бяха 133-ма.

В програмата за работа на депутатите за тази седмица е приемането на процедурни правила за избор на председател на Икономическия и социален съвет. На първо четене депутатите ще разгледат промени в Закона за публичните финанси и в Закона за данък върху добавената стойност. На второ гласуване да бъде разгледан Законопроект за изменение и допълнение на Гражданския процесуален кодекс.

Първото гласуване на Законопроект за българския жестов език е предвидено като точка първа за петък, 6 ноември. В дневния ред за тогава е и второто гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. и за преодоляване на последиците.

Радина Лазарова
932 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Манев

2020.11.05 | 21:23

4
Носталгия:Какво народно събрание беше при бай Тошо, все челници в производството знатни доячки, тъкачки и славни бригадири, и как гласуваха като един да ти е кеф да ги гледаш. Какво разискване на тезисите беше.
Той

2020.11.05 | 13:13

3
Отново идиотите от БСП и ДПС. И двете партии са престъпни. БСП всъщност е престъпната БКП, а ДПС е създадена от комунистическата престъпна Държавна сигурност.

2020.11.05 | 11:11

1
Този, който блокира работата на Парламента и другите държавни органи по време на пандемия и извънредно положение е ТЕРОРИСТ.Този, който се опитва да блокира работата на Парламента за сметка на заболели от Ковид е ТЕРОРИСТ.Това за сведение на БСП и ДПС.

2020.11.05 | 12:47

2
БСП, ДПС и присъдружните им костовисти - всичките членове на организираната престъпна група за съсипваве на Родината трябва да бъдат изхвърлени от обществения живот, като 100% виновни за бандитския преход, с който България се нареди на опашката в Европа.

Добави коментар

Водещи новини