Срокът за привеждане в съответствие на органите на управление на публичните предприятия се удължава с четири месеца, реши парламентът

Срокът за привеждане в съответствие на органите на управление на публичните предприятия се удължава с четири месеца, реши окончателно парламентът.

Депутатите гласуваха на второ четене промени в Закона за публичните предприятия, с които в 16 месечен срок от влизането в сила на закона, съставите на органите за управление и контрол на публичните предприятия се привеждат в съответствие с изискванията му.

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за обществените поръчки

От левицата предложиха удължаването на срока да е двугодишен, но предложението не бе прието.

Христо Проданов от "БСП за България" обясни, че предложението им по същество цели увеличаване на срока, в който да бъде изпълнен закона за подбор на ръководните органи на публичните предприятия. Целта по думите му е Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол с новото си име Комисия за контрол на публичните предприятия да има достатъчно време, за да проведе истински, стойностен конкурс, в който да бъдат избрани професионалисти, които да управляват, а не да източват публичните предприятия. Колегата му Петър Кънев предупреди управляващите, че допускат грешка, отхвърляйки предложението им. Той посочи, че единият от тези четири месеца удължаване на срока, които се предлагат, вече е изтекъл и изтъкна, че остават само три месеца от публикуването на закона.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет