Депутатите изслушват Деница Сачева

Социалният министър Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е ще отговаря на актуални въпроси в ресорната парламентарна комисия. Тя ще се появи пред депутатите на предвиденото заседание тази сряда от 14. 30 ч.

Очаква се Сачева да изнесе подробна информация за социалните мерки, предприети от правителството за преодоляване на последствията от коронавируса. Преди дни бе лансирана идеята за 50 лв. помощи за пенсионерите, но и цялостно увеличение на пенсиите. Очакванията са големи и относно обявеното даване на детски надбавки на всички семейства с деца до 18-годишна възраст без да има значение доходът. 

Сачева вероятно ще коментира и мярката 60/40 за бизнеса.

В дневния ред на заседанието на социалната комисия са Обсъждане на Решение за приемане на Процедурни правила за условията и реда за представяне и публично оповестяване на документите на кандидата за председател на Икономическия и социален съвет, предложен от Министерския съвет и изслушването му в Комисията по труда, социалната и демографската политика, както и процедурата за избор от Народното събрание

Сачева: С правото за детски добавки без подоходен тест, ние не даваме пари, а даваме права

Предвидено е и разглеждането на Законопроекта на Закон за българския жестов език № 002-01-48, внесен от Министерски съвет на 07.10.2020 г.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет