Сачева: С правото за детски добавки без подоходен тест, ние не даваме пари, а даваме права

С правото за детски добавки без подоходен тест, ние не даваме пари, а даваме права, смята министър Деница Сачева.

Пред журналисти във Велико Търново министърът на труда и социалната политика Деница Сачева коментира, че бюджетът на Държавното обществено осигуряване за следващата година е около 15 милиарда лева.

В бюджета е предвидена 300 лева минимална пенсия, 1440 лева таван на максималната пенсия, пет процента увеличение по швейцарското правило от 1 юли и петдесет лева допълнително за пенсионерите, които ще се дават до края на месец март.

В социалните разходи към бюджета са предвидени и средствата от 120 лева за тези, които получават пенсия от 300 до 369 лева. Бюджетът за социални разходи е около два милиарда лева, като увеличението спрямо миналата година е с 653 милиона лева, посочи Сачева и допълни, че в това число основно влизат детските добавки без подоходен тест за следващата година, както и за помощите, които ще се дават за учениците от първи и осми клас.

Министър Сачева с много важна информация за детските надбавки и пенсиите

Министър Сачева припомни, че за първа година помощта е въведена за децата в осми клас заради коронакризата и заради това, че са нужни допълнителни стимули за предотвратяването на отпадането от образователната система на деца след 7 клас.

Всеки родител, който желае да получава добавките без подоходен тест, трябва да подаде заявление в дирекциите за социално подпомагане, родителите от заможни семейства, които не искат да получават добавката просто няма да подават заявление, посочи Сачева и допълни, че за други семейства това ще е справедливо, защото са отпадали от възможността за помощи заради няколко лева разлика в задължителните стандарти.

Във Велико Търново министърът на труда и социалната политика участва във форум, организиран от КТ"Подкрепа" за стреса в учителското съсловие и начините за неговото преодоляване, предаде БТА.

Коментари

 1. 2020.10.22 | 17:20
  Миналия петък получих $ 28755, защото съм без работа, искам да запазя проучването си, затова работих усилено миналата седмица и спечелих $ 19500. Предоставям на моите приятели и приятели да свършат тази работа. изучете този уебсайт, за да вземете допълнителни факти===>>>Careerclub9.com
 2. 2020.10.22 | 16:58
  tva podkupili sa ili da za glasopodavatelite,ei takiva nagleci ne e imalo dosega
 3. 2020.10.22 | 16:33
  и защо чак сега след като толкова време сте на власт се сетихте за правата на децата.Сачева дали някой ще повярва -питам аз и отговор не искам.И ти си ТП.
 4. 2020.10.22 | 16:30
  ВСИЧКОТО Е ЗАРАДИ МАНГАЛИТЕ!ТЕХНИТЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ В ГОЛЯМАТА СИ ЧАСТ!ВИЖДАТЕ ГИ ПО ЛАБОЛАТОРИИТЕ ГИ КАРАТ С БУСОВЕ И РЕЙСОВЕ СРЕЩУ ПАРИ.ТЕЗИ ВМИРИСАНИ КУЧЕТА СА ПРОБЛЕМА НА БЪЛГАРИЯ!
 5. 2020.10.22 | 15:32
  Моето което порастна без детски? То иска със задна дата! Това е справедливо!!!
  1. 2020.10.22 | 15:58
   прави нови, ще изкараш пари.
 6. 2020.10.22 | 15:37
  ОСТАВКА МУТРИ ВЪН ДО ГОКА ЩЕ ЗАГРОБВАТЕ БЕДНИЯ БЪЛГАРИН ТЕГЛИТЕ МИЛИАРДИ И ГИ РАЗДАВАТЕ ЕЙ ТАКА А КОЙ ЩЕ ГИ ВРЪЩА КАТО ВИ НЯМА ВЕЧЕ
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет