Пламен Орешарски: Дянков не трябва да пипа Сребърния фонд

  • 12 април 2012 12:24

  • 1652
  • 4
Пламен Орешарски: Дянков не трябва да пипа Сребърния фонд
©

"Сребърният фонд като последната част от фискалния резерв не трябва да се харчи с лека ръка."

Това коментира в кулоарите напарламента ексфинансовият министър Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

"След като похарчим Сребърния фонд, практически ще останем без фискален резерв", допълни той. "Последиците ще бъдат доста лоши за макроикономическите показатели на страната", категоричен е бившият финансов министър.

Това, което планира да направи кабинетът със средствата от фонда, по думите на Орешарски, е все едно ситуацията в семейство, което вече е изхарчило парите си, чака заплатата в края на месеца и тя се забавя.

"Тъй като страната ни е във валутен борд, нашият Сребърен фонд изпълнява и други функции за разлика от други подобни фондове в други държави." Това обясни Орешарски по повод аргумента на Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи да се инвестират част от парите от фонда в ДЦК.

Изострените отношения между Министерство на финансите и БНБ Орешарски заяви, че си обяснява с липсата на пари в държавата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1652 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Дянков,Get back in the U.S.

2012.04.17 | 20:41

4
Дянков опапка 4 милиарда от резерва,1,4 милиарда от НЗОК,не може да напълни изпразнената от него самия хазна,ред е да гепи и парите на бъдещите пенсионери.........Навярно така правят най-добрите икономисти на света,та същото ще повтори и нашият "Брад Пит с очила".......
Малинов

2012.04.17 | 20:41

3
Не само Сребърния фонд - Дянков не трябва да пипа нищо, а трябва да си ходи! "Специалист", който планира да вземе 120 лв. от човек, който има само 100 е или ненормален или некадърен или и двете.
Boss

2012.04.17 | 20:41

2
Дянков съсипа икономиките на доста държави докато беше на щат в Световната Банка. Например Сомалия и Грузия. Явно има за цел да съсипе и България или това, което е останало от нея. А тоя овчи народ нека още да трае и търпи, вместо да се вдигне на революция. Пуцане си требе тука.
дон пепе

2012.04.17 | 01:27

1
Това правителство си е некадърно и корумпирано, отдавна си точат зъбите за този фонд и както е тръгнало май ще си го заграбят, при това безаконие което цари, лощото е че ще оставят без пенсий една голяма група принципа им си е кристално ясен "след мен и потоп"

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини