Фандъкова: Обсъждаме временното затваряне на нощните заведения

Обсъждаме с колегите временното затваряне на нощните заведения. Днес имаме събиране на общинския щаб заедно с директора на столичната РЗИ и ще обсъдим този въпрос. Това го направиха много градове в червената зона в България.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16284

Това обяви кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска пред бТВ.

Тодор Кантарджиев: Ако спазваме мерките, до две седмици заразените ще намалеят

"Следим какво става и в европейските градове. Знаете, че там има и по-сериозни мерки като вечерен час, ще обсъждаме и това. Ако се окаже ефективна мярката със затварянето на нощните заведения, мисля, че вечерен час няма да е нужен. Обсъждат се всички познати мерки, за да намалим събирането на хората и то при спазване на дистанция", добави тя.

„Наблюденията ми са, че все повече хора носят маски и стават по-дисциплинирани. Въпреки това трябва да се вземат допълнителни мерки, които да са ефективни. Ще се насочим към местата, където не може да се спазва дистанция и не се носят маски. Вчера обсъждахме с колегите временното затваряне на нощните заведения“, каза столичният кмет и добави, че предстои днес общинският щаб да обсъди допълнителните мерки. 

Фандъкова обясни, че няма да се стига до налагането на вечерен час в София, ако мярката със нощните заведения проработи. Относно евентуалното недоволство на бранша, тя посочи, че най-важното на този етап е да се запази здравето на хората. 

Като друга възможна мярка тя посочи преминаването на по-големите ученици към дистанционно обучение.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16284

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.10.25 | 06:22
  Егати и държавата, в която здравеопазването го определят не лекарите, а един прост, мърляв и неграмотен мутрокръчмар и Чекмеджето, в което той налива пачки.
  1. 2020.10.25 | 06:28
   Няма учудени, пачките за властта определят политиката. Само овцете верват, че на избори в демокрадцията се случва нещо друго, освен пренареждане на пионките за заблуда на глупаците.
 2. 2020.10.25 | 00:37
  Вместо да ограбвате държавата с безсмислени ремонти, по добре започнете изграждането на транспортни надлези на няколко нива по възловите кръстовища.Бул. Сливница трябва да бъде продължен до Кремиковци. Така между двете индустриални зони Кремиковци и Бужурище ще има пряка връзка през центъра.За да няма задръстване през центъра и замърсяване по кръстовищата, ще трябва от Божърище до Кремиковци да се направят надлези. Отстрани по продължението на бул. Сливница до Кремиковци ще бъдат изградени нови модерни квартали с небостъргачи, широки улици, паркове и метро.Само така София ще заприлича на модерна Европейска столица.
  1. 2020.10.25 | 06:24
   София приличаше на модерна европейска столица преди безразборните строежи на реститутките, седесарите и герберастията да я направят на гето за селския боклук на минимална заплата, който пълни "бизнеспарка" на роската. Сега вече е непоправимо говно.
 3. 2020.10.24 | 18:58
  фандък хубаво правите ж.п. моста на Сточна гара но го направете така че отдолу да могат да минават ТИР автомобили. Защото моста отдоло е полукръгъл и отстрани ТИР опира в моста. За да мине камиона трябва да се спре движението и по осевата линия минава ако не е много натоварен. По някога се налага и по средата като минава; да се спадат всичките гуми за да бъде по нисък и да премине. Ако не го преправите да не бъде полукръг от двете страни на реката е престъпление. От некадърно свършена работа съботирате икономиката в страната. Като се завърши моста ще трябва бул. Сливница да бъде продължен в посока към магистрала Хемус. Заради липса на пряка връзка между двете икономически зони, Кремиковци и Божурище; не идват чуждестранни инвеститори. На кръговото на Сточна гара трябва да се изгради голям надлез на няколко нива. След това всички кръстовища по булеварда трябва да се изградят транспортни надлези. Така няма да има задръствания и ще е по чист въздуха.
  1. 2020.10.25 | 02:00
   Няма да минаваш с камиона през Сточна гара. Води се идеален център! За международния гараж в Малашевци през другия път.
 4. 2020.10.24 | 20:08
  София се нуждае от повече паркове, тоалетни, навеси на спирките с пейки. Метрото постоянно трябва да се разширява. Двигателите с вътрешно горене по улиците трябва да се премахнат. Трябва да се намалят данъците на електромобилите и да започне производство на електробуси и електромобили. София се нуждае от повече зеленина и място за пешеходци.
 5. 2020.10.24 | 19:56
  Правителството обещаваше че ще направят сградата на ЦУМ в Национално Исторически Музей. Това е най подходящото място защото е в центъра и много съкровища ще бъдат надеждно охранявани. Освен това туристите като дойдат ще могат за два часа да разгледат всички съкровища в страната. Така НИМ ще стане известен като Лувъра. Сградата е подходяща защото е в историческия център. Трябва колизеума в София да се възстанови.
 6. 2020.10.24 | 19:40
  Тия цървули взимат милиарди заеми за да пълнят чекмеджетата си с пари и злато. Не се научиха че транспортни надлези трябва да се правят на няколко нива за да няма по тях светофари и задръствания. Престанете да строите еднакво високи сгради във целия град. Не пречете за изграждането на небостъргачи, нови булеварди между кварталите. Между североисточните кварталии и югоисточните няма връзка и трябва да се минава през центъра. Това е заради безхаберието на кметството. Така се създава задръстване и замърсяване. Не позволявайте по жълтите павета да се движат танкове и верижни машини.
 7. 2020.10.24 | 19:13
  На много места в София има недовършени сгради отпреди повече от 30 години. Те са свърталища на бездомници, наркомани, проститутки и престъпници. Трябва да се постасвя срок за определено време да се довърши строителството. Ако няма кой да довърши стрпоежите, това трябва да свърши кметството. Центъра на София се превръща в гето защото конете с каруците се движат въпреки че е забранено. Конете усраха столицата.
 8. 2020.10.24 | 18:08
  Фандък голяма наглост е да пречите да изграждат небостъргачите. Престанете с еднакво грозните осем етажни блокове който са като перде пред Витоша. Освен това много площ заемат и трудно се заобикалят. Време е и тука да се строят над сто етажни небостъргачи. Много е грозно цел комплекс да бъде с осем етажни блокове. Така приличат на китайската стена. За да бъдат по разнообразни трябва да бъдат с десетина етажа разлика.
 9. 2020.10.24 | 17:48
  Еничарите взимат непрекъснато милиарди в заем, така сключват неизгодни сделки за държавата от който печелят милионни от комисионни. Само обещават но нищо не изпълняват. Не построиха нов Национален стадион, не довършиха третия лъч на метрото, не продължиха метрото до Драгалевци. Необходимо е да се продължи метрото от летището до ж.к. Левски. Защото от североисточните квартали до летището се пътува над два часа. Политиците са длъжни да служат на народа си а не на други ндържави и да пълнят чекмеджетата си от далавери.
 10. 2020.10.24 | 15:09
  довършването на почти умрялата икономика и БЕЗКОНТРОЛНО ТЕГЛЕНЕ НА НОВИ ЗАЕМИ за да платят на ченгетата и пенсиите. Държавата е фалирала и безмозъчните управници не знаят за какво става въпрос.
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет