Захариева проведе среща с бивш премиер на Северна Македония

  • 23 октомври 2020 07:07

  • 1966
  • 4
Захариева проведе среща с бивш премиер на Северна Македония
© Фейсбук

Обявената среща на бившия македонски премиер и лидер на ВМРО ДПМНЕ Любчо Георгиевски и българския министър на външните работи Екатерина Захариева се състоя в София, пише македонското електронно издание “Во Център“.

Миналата седмица в интервю за телевизия „Алсат М“ Георгиевски обяви пътуването си до София със задачата да помогне за раздвижването на преговорите по историческите въпроси между Скопие и София, които бавно навлизат в задънена улица.

В Скопие категорични: Няма да жертваме македонската идентичност и език

По този повод Георгиевски заяви, че София не оценява достатъчно усилията, положени от Стево Пендаровски и Зоран Заев.

Никога не съм казвал, когато бях министър-председател, че Гоце Делчев е общ герой на Македония и България, защото тогава щях да бъда разкъсан от македонската общественост, каза той.

На нейния профил във Фейсбук Екатерина Захариева написа: „Днес с екипа ми имахме ползотворна среща с нашия приятел от Република Македония и министър-председател (1998-2002) Любчо Георгиевски.“

Според изданието Зоран Заев със закъснение от 20 години изглежда изпълнява политиката на Любчо Георгиевски от 1999 до 2002 г. Споразумение от Ниш със Сръбската православна църква за разрешаване на църковния въпрос. Споразумение с Гърция за името Горна Македония. И споразумение с правителството на Иван Костов в България.

Скопие праща Любчо Георгиевски с разяснителна мисия в София

Затова не би трябвало да е изненадващо, ако в колаборация със Заев Любчо Георгиевски отиде със специална мисия в София.

Нито Захариева, нито Георгиевски са коментирали вчерашата среща. Предстои да видим дали Любчо Георгиевски е успял да очарова домакинята си, след като Никола Димитров и Буяр Османи не са успели досега, коментира изданието.

Последвайте канала на

Novini.bg
1966 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.10.23 | 11:55

4
И този на взема за цаци.Да не сме ги спирали че щели да се активират антибългарски сили С една дума сега са пробългарски сили на власт. Всички от журналистите им, до бивши и сегашни политици са ментета.Българофоби няма и как да е друго след 50 години сръбско владение.Никакъв ЕС за тези въшкари.Да тънат в мизерия да им дойде акъла в главите.
много стилно

2020.10.23 | 10:34

3
Ела с мен в пещерата!
das

2020.10.23 | 07:34

2
Печеля повече от $ 12 хил., Като върша лесна работа онлайн от вкъщи само през свободното си време. Аз съм редовен студент в колеж и само като върша тази работа в продължение на 2 часа, спечелих $ 11242 от тази работа през последния месец. Много страхотна работа и печалба от това са страхотни. Всеки може да получи тази работа и да започне да печели, просто следвайки подробности тук ....... :)Careerclub9.com

2020.10.23 | 07:26

1
не мога да ги разбера кво искат тия. Сега 30г па ще спорят с нас за Делчев ?? После още толко за езика и т.н Що просто не кажат че им дреме на патката за ЕС и ни оставят на мира

Добави коментар

Водещи новини