Правителството се разпореди с имоти

Министерският съвет прие решение за промяна предназначението на поземлен имот в горска територия - публична държавна собственост, съобщиха от пресцентъра на МС.

С този акт ще се осигури реализирането на обект: „Път „Плодовитово-Асеновград“ - изграждане на нов мост над река Марица“. Имотът се намира в с. Градина, община Първомай, област Пловдив и е с площ 1,875 дка. Той е в обхвата на дейност на „Държавно горско стопанство Първомай“ към ДП „Южноцентрално държавно предприятие“ гр. Смолян.

Правителството се разпореди с имоти

С друго правителствено решение се учредява безвъзмездно право на ползване върху проектен поземлен имот с площ 6 717 кв. м, в землището на град Якоруда, област Благоевград. Имотът се намира в Териториално поделение „Държавно горско стопанство Якоруда” към ДП „Югозападно държавно предприятие”- Благоевград. Вещното право върху имота се учредява за извършване на теренни проучвания и консервация на археологически ценности, в полза на Национален исторически музей, за срок от 3 години.

 

За частна държавна собственост беше обявена сграда в Стара Загора, разположена в близост до железопътната инфраструктура. Правителството даде съгласието си тя да бъде премахната от активите на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ заради лошото й конструктивно състояние и изградена отново. При изпълнението на проект „Реконструкция на гарови комплекси Стара Загора и Нова Загора”, съфинансиран чрез ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“, ще бъде изградена нова сграда, която ще изпълнява функциите на стрелкова кабина.

 

Коментари

  1. 2020.10.22 | 08:18
    Ей Борисов кажи на хората кои са вещиците с които се задържа на власт толкова дълго време
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет