Правителството се разпореди с имоти

  • 23 септември 2020 11:04

  • 553
  • 0
Правителството се разпореди с имоти
© Novini.bg

По решение на правителството от Министерството на вътрешните работи, поради отпаднала нужда за ведомството, се отнема правото на управление върху част от имот - публична държавна собственост и се предоставя на Областния управител на Пазарджик. Имотът се намира в Пазарджик, ул. "Екзарх Йосиф" 2 и представлява помещение с площ 31,5 кв. м, разположено на втория етаж в административна сграда в града. Това съобщи пресслужбата на кабинета.

Съгласно друго правителствено решение се учредява възмездно безсрочен сервитут за изграждане и обслужване на три вида водопроводи и ел. кабел за обект: "Водоснабдяване на селищно образувание "Кироолу" - Сливен". Сервитутът е върху поземлени имоти в горски територии - публична държавна собственост, в землището на Сливен, с обща площ на сервитутната зона 1,300 дка.

Правителството се разпореди с имоти

Министерският съвет прие също решение за даване на съгласие за апортиране на имот - частна държавна собственост, находящ се в Бургас, в капитала на "Национална Компания Индустриални Зони" ЕАД (НКИЗ), София, който в последствие да премине в капитала на "Индустриален и Логистичен Парк - Бургас" АД. Мотивът за взетото решение е изчерпване на капацитета на свободните площи в "Индустриален и Логистичен Парк - Бургас" АД, което налага да се търсят нови терени, подходящи за развитие на индустриална зона. С дейността си "Индустриален и Логистичен Парк-Бургас" АД допринася за стабилното икономическо развитие на Бургас и региона, чрез насърчаване на инвестициите в различните отрасли, подобряването на инфраструктурата, с цел привличане на чуждестранни и местни инвестиции.

За частна държавна собственост бяха обявени общо 13 сгради, разположени в с. Борущица, област Стара Загора, с. Ясеновец, област Разград, с. Венчан, област Варна, с. Ново Ботево, област Добрич и гр. Провадия, област Варна, допълват от МС. Правителството е дало съгласието си те да бъдат премахнати от активите на Национална компания "Железопътна инфраструктура" заради отпадналата необходимост от използването им, както и лошото им конструктивно състояние. Сградите нямат функционално и технологично значение за железопътните превози, както и в тях не са разположени обекти на железопътната инфраструктура, съгласно параграф 1, т. 1 от Допълнителните разпоредби на Закона за железопътния транспорт, се посочва в съобщението.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
553 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини