Румен Миланов опитал да прикрие Кирчо Киров

  • 23 април 2012 20:44

  • 3997
  • 2
Румен Миланов опитал да прикрие Кирчо Киров
©

Румен Миланов е уволнен от премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, защото се е опитал да прикрие злоупотреби в Националната разузнавателна служба , твърди "24 часа", като се позовава на добре осведомен източник.

Ген. Миланов отишъл в НРС и ходатайствал да не се огласява докладът за потрошените без обяснение средства в разузнаването. Заради тези злоупотреби шефът на НРС Кирчо КировКирчо Киров Кирчо Иванов Киров е роден в град Силистра. Средното си образование получава в град Враца, а след бе уволнен миналата седмица, а премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заяви, че е предал случая на прокуратурата.

"Представете си какво става, когато премиерски съветник, секретар на Съвета по сигурността и шеф на БОРКОР - служба за борба с корупцията, натиска да се спре докладът. Добре, че от разузнаването са се обадили на премиера", казва източникът на всекидневникът.

Премиерът първоначално уволни Миланов само като секретар на съвета, но след 16.00 ч. днес бе обявено, че той е освободен и от другите постове.

"Преценил съм, че Румен Миланов и Кирчо КировКирчо Киров Кирчо Иванов Киров е роден в град Силистра. Средното си образование получава в град Враца, а след към момента не могат да ме съветват и търсим по-бързо и оперативно ниво", каза в парламента премиерът. Той изрично уточни: "Работата в БОРКОР не ме задоволява, а искаме там да имаме по-високи резултати към момента". Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще предложи на Министерския съвет да гласува решението му и антикорупционното звено да има друг ръководител.

Все още не е ясно кой ще наследи Миланов в БОРКОР. Вероятно временно длъжността на директор ще бъде изпълнявана от заместничката му Елеонора Николова. Другият вариант е службата да бъде оглавена от бившия шеф на ДАНС Петко Сертов.
Според правителствени източници това обаче е малко вероятно, тъй като още при назначаването му за зам.-шеф на БОРКОР имаше гласове против. Причината бе съвместната му работа в ДАНС с Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна, който по-късно бе обявен за глава на "Октопода".

Идеята за създаването на БОРКОР бе на Миланов, като той я разработи с участието на немския експерт Ролф Шлотерер. Близо 2 г. обаче звеното не започваше работа въпреки похарчените над 2 млн. лв. Причината бе, че трябва в работата му да участват командировани от други министерства служители, което се оказа трудно. Едва преди месец ръководството на БОРКОР съобщи, че започва да действа за пресичане на корупцията в обществените поръчки и очаква резултати до края на годината. Причината за забавянето бе обяснена с монтирането на техника и обучение на анализатори, пише още "24 часа".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3997 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Момчета с малки пишлета

2012.04.24 | 16:30

2
Чета тука и не разбирам нещо, някакви недорасли чичковци харчат народна пара да си играят на Джеймс Бонд ли? Да им е*а майката на всичките!

2012.04.24 | 16:07

1
Новината е в кавичките,а не в края и евала му правя на Бойко,а другите да си приказват каквото си искат... не цепи басма на никого и така трябва да бъде иначе няма оправия в тая скапана и бъкана от червенушки държава...ще е трудно,но още един мандат и ще ги пречупи гадовете,а после може да отдъхнем и да тръгнем по друг път различен от последните 20 години....

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини