Ангел Джамбазки: Евродепутатите не се интересуват от вътрешни крамоли

  • 06 октомври 2020 13:54

  • 740
  • 2
Ангел Джамбазки: Евродепутатите не се интересуват от вътрешни крамоли
© Булфото (архив)

Дебатът в Европейския парламент за България и върховенството на закона беше показателен. Такива дебати се правят, когато опозицията в една държава атакува своето правителство и тези, които нямат интерес от политически интерес от българските събития, не присъстват в залата. Малкото хора по време на дебата е знак, че евродепутатите не се интересуват от вътрешни крамоли. Коментарът направи пред БНР евродепутатът Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО – от групата на Европейските консерватори и реформисти.

Според него е неприемливо смесването на различни теми - процеси, политически позиции, в проекта за резолюцията, която ще бъде подложена на гласувана в ЕП в четвъртък.

Крайнолевият либерален консенсус в Европа си има своите азбучни теми, които идеологически изтъква и налага по всякакъв повод, без да се интересува от конкретиката. В момента колеги се възползват от това, че в България има някакъв политически процес и така спекулират, извращават протеста на българските граждани. Вкарват крайно противоречивите си и неприемливи тези. Когато говорим за върховенство на закона, трябва да се върнем на определението за него. Големият парадокс е, че всички наши политически опоненти твърдят, че са много притеснени от липсата на върховенство на закона в България, но отричат решение на независимия български конституционен съд, заяви евродепутатът.

ЕК е наясно, че в България има протести и внимателно наблюдава тези процеси

Джамбазки допълни: "Натискът за това Европейската комисия да решава на кого да спре или да пусне европейските фондове минава през скандални текстове, които нямат общо със злоупотребите и корупцията. Имат общо с категорични искания и настоявания за това законодателствата в държавите да бъдат променяни – семейни законодателства, отношения".

Novini.bg
740 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
така ли

2020.10.06 | 14:12

2
Но ние се интересуваме!
евро

2020.10.06 | 14:09

1
евродупетатите от нищо не се интересуват освен да си вземат големите заплати в края на месеца с добавките.

Добави коментар

Водещи новини