Евродепутат: Всяко едно действие в България намира отзвук в Европа

  • 24 септември 2020 11:58

  • 420
  • 1
Евродепутат: Всяко едно действие в България намира отзвук в Европа
© Фейсбук

Европейският съвет и по-скоро всички европейски институции се насочват към по-колегиалното взимане на решения. По този начин ще бъдат оценявани проектите по възстановяването на европейската икономика, така и евентуалното обвързване на финансовата средства с върховенството на закона". Това коментира евродепутатът от "Обнови Европа" Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е пред Bulgaria on air.

По думите му позицията им категорично винаги е била, че трябва да има ясни условия, но те да се знаят предварително.

"Всяко едно действие в България, особено като е толкова продължително, намира отзвук в европейските медии и институции. България е част от ЕС. Всеки проблем и всеки успех на страната е част от проблема и успеха на ЕС. От там нататък трябва да се види как може да бъде обвързано върховенството на закона с финансовите средства", допълни той.

Евродепутатът добави, че след доклада, който ще бъде представен на 30 септември, в ЕП ще има дебат за върховенството на закона на 5 октомври, а на 13 ноември предстои да бъдат представени първо докладите на 5 държави членки по азбучен ред.

Борисов: Експертен кабинет устройва ГЕРБ най-много

Кючюк коментира и новия пакт за миграцията и убежището, който бе представен от Урсула фон дер Лайен.

"Запазват се определени принципи, които работеха и през изминалите години - работа със сигурните държави и страните, от които идват мигрантите и третия елемент е по-справедливото разпределение на миграционните потоци", допълни той.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
420 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
И КРАЖБИТЕ НА ПРЕСТЪПНИКА

2020.09.24 | 13:11

1
БОРИСОВ?! И ЛАЙ.НЯ.НИЯ ПЕ.ДЕ.РАСТ ПАСПОРТ КАРАКАЧАНОВ?!

Добави коментар

Водещи новини