Хамид Хамид: Страната е стигнала критичната точка на хаоса

  • 24 септември 2020 08:05

  • 1940
  • 10
© Кадър - Нова телевизия

Мълчанието понякога е много по-красноречиво. Страната е стигнала критичната точка на хаоса. Затова искаме оставки. Държавността изисква диалог, а поставянето на условия от едната страна е диктат. Това заяви зам.-председателят на ДПС Хамид Хамид в ефира на Нова телевизия.

"Държавата има нужда от успокояването на тона. Ние заставаме на страната на държавността. Страната трябва да се подготви за следващия програмен период, а сега се разменят само стрели и закачки. След оставките, трябва да има обединение на всички политически сили и поставяне на ясни приоритети", смята още той.

По думите му не е важна персоната на държавния глава, а той да бъде държавен глава. "Не трябва да настройва обществото, не трябва да настройва и съдии срещу прокурори", подчерта още той.

Страстите в парламента се нажежиха. Караянчева бясна на БСП, а ДПС й поиска оставката

"Когато има диалог - всичко е възможно", смята Хамид.

"От 30 години всеки се упражнява на гърба на ДПС, дори и една малка прашинка да е - като се качи на гърба на ДПС, той бива забелязан. От години ДПС е универсалният виновник за всичко", каза зам.-председателят на ДПС.

Що се отнася до протестите, той заяви: Това е част от инструментите на демокрацията. Всеки може да протестира за каквото реши. Но няма ясни формулирани искания. От първия ден на това правителство, ние му искаме оставката. То е вредно за България. Що се отнася до главния прокурор, то той се избира от прокурори. По Конституция съдебната система е независима и няма как политици да искат оставката на когото и да е от съдебната система. Ние говорим за две оставки - на правителството и на държавния глава.

"Искаме оставката на Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, защото системно не изпълнява задълженията си на председател на Народното събрание. Тя не е на висотата на този пост. И в момента не осъзнава какво е направила", каза той.

"Никой не може да ни плаши с предсрочни избори. Готови сме", каза още Хамид.

От ГЕРБ защитиха Цвета Караянчева

 

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1940 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
МРАКА

2020.09.24 | 10:53

10
Я СИ НАПРАВЕТЕ МАЙТАП С ГОВОРЕЩИТЕ ЖИВОТНИ И ПИТАЙТЕ, КОЕТО И ДА Е ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ПАРЛАМЕНТА: ЖИВОТНО, ТИ СЕГА СМЯТАШ ЛИ, ЧЕ ЗАСЛУЖАВАШ ДА СИ ТУК, НА ТАЗИ ДЛЪЖНОСТ И С КАКВО ТОЧНО СИ ГО ЗАСЛУЖИЛО, ЖИВОТНО?
МРАКА

2020.09.24 | 10:49

9
КАК МИСЛИТЕ? АКО НА КЪРЖАЛИЙСКАТА ОЛИГОФРЕНКА, КОЯТО БЕШЕ СЕ НАПЪНАЛА ДА МИ СЕ ЗЪБИ СЪЩО :) УТРЕ И ПРЕДЛОЖАТ ДА СТАНЕ ПИЛОТ НА АМЕРИКАНСКА КОСМИЧЕСКА СОВАЛКА, ДАЛИ ЩЕ СЕ СЪГЛАСИ МАЛОУМНОТО ЖИВОТНО :) ПА ТО ТРЕБВА ДА ИМАШ И 1 ГРАМ МОЗЪК И ДА СИ ЗНАЕШ ГЬОЛА МИ СЕ СТРУВА. КОЕТО ОЧЕ-ВАДНО НЕ ВАЖИ ЗА БУЛГА-РАШКИТЕ УМНИ СКОТОВЕ :)
АСЕН ИЛИЕВ

2020.09.24 | 10:44

8
КОГАТО ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ ВИ ОБЯСНЯВАХ КОИ СА ТУРЦИТЕ И КОИ ПУМИТАТА СЕ СМЕЕХТЕ :) А СЕ ОКАЗА, ЧЕ КЪДЕ СА МИНАЛИ МАКЕДОНЦИТЕ СА ОСТАВИЛИ НЕЩО УМНО, А КЪДЕ СА МИНАЛИ ПУМИТАТА - КОЛХОЗНА КОЧИНА ИЛИ КЕ НЕФ ОТ КОИТО И САМИТЕ ПУМИТА СЕ ИЗНАСЯТ НА БЕГОМ :) ЕТО ТОВА Е ДЪРЖАВНО-ТВОРЧЕСКИЯ ТАЛАНТ НА ПУМИТАТА :) НА ТУРЦИТЕ ПО ИМ ПУКА ЗА ДЪРЖАВАТА ОТКОЛКОТО НА МАЛОУМНАТА, ТЪПА СГАН НАРЕЧЕНА - БУЛГА-РАЦИ.
Иван

2020.09.24 | 10:21

7
Алоо ДПС, а защо не търсите и оставката на Гешев?
оле

2020.09.24 | 09:43

6
Президентът ще подаде оставка...ама друг път!
А бе...

2020.09.24 | 09:27

5
...Симид Симид,я си яж симидите и остави държавата ни на мира,да си почине от вас...
Тиквоч Тиквоч

2020.09.24 | 09:07

4
Хаосът е житейска среда на синята смрад, така се краде безнаказано.
a

2020.09.24 | 09:04

3
ТОЗ за коя страна говори? Че с това име ми прилича за Палестина
ооооо

2020.09.24 | 08:47

2
хаосът е вашето време . там сте в стихията си от дпс. но няма да ви огрее. всички бягат като чумави от вас.

2020.09.24 | 08:44

1
хамидчо защо да не настройва ,защото ви пазят от съд и присъда ,а сега ви прикриват престъпленията ви за ограбване на държавата заедно с ББ

Добави коментар

Водещи новини