Илхан Кючук разкри подробности за доклада за общия механизъм за върховенството на закона

  • 23 септември 2020 14:20

  • 535
  • 1
Илхан Кючук разкри подробности за доклада за общия механизъм за върховенството на закона
© Фейсбук

Докладът за общия механизъм за върховенството на закона и основните права няма да бъде оповестен днес, по всяка вероятност датата ще бъде 30 септември. Това очаква евродепутатът Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е от ДПС/АЛДЕ.

Днес се чака друг важен документ – предложението на Европейската комисия за промяна на Дъблинското споразумение, касаещо новата миграционна политика на съюза, оповести той пред БНР.

"Ситуацията е коренно променена и тя се промени след урока на Орбан и Унгария. Проблемите, които съществуват, не трябва да бъдат замитани под килима. Стигна се до идеята да има механизъм, който да обедини съществуващите разпокъсано инструменти за мониторинг и контрол, които са доказали своята неефективност", отбеляза Кючюк.

Той каза, че инструментите са разпокъсани и се е стигало до различни оценки по различните механизми.

"Годишният доклад за наблюдение на ситуацията ще бъде за всяка една страна, той ще отчита положителните и негативните тенденции. Заедно с това той ще бъде една червена лампа, която ще дава възможност на всички останали държави да видят проблемите в една или друга страна", каза още Кючюк.

Евродепутатът Илхан Кючук коментира "амбициозното предложение за възстановяване на ЕС" след COVID-19

Той добави още: 

"По този начин Европейският съюз отива, малко или много, към един по-различен начин на вземане на решения и той е разбираем, защото се видя, че единодушието като начин на вземане на решение не дава възможност за стъпка напред – всяка една държава може да блокира едно или друго решение. Няма още зрялост да се отиде към квалифицирано мнозинство. Затова този колегиум, който ще оценява отделните държави или ще има „око“ върху тях, ми се струва, че е най-рационалният подход".

Последвайте канала на

Novini.bg
535 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мазни боклуци

2020.09.23 | 14:50

1
Противен ,мелез и къръшък мръсен,мазен боклук

Добави коментар

Водещи новини