Премиерът Борисов поиска оставката на Румен Радев

  • 10 август 2020 12:35

  • 62354
  • 352
© Булфото

Палатките и барикадите остават, със сила няма да ги махнем. Няма да допуснем напрежение и сблъсъци на протестите. Няма да позволя да пострада нито един протестиращ, както и нито един полицай. Българи сме и трябва да защитим всеки един човек, там има български деца. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който отиде близо до КПП "Лесово", за да инспектира границата с Турция, където има пожари. Той бе в компанията на директора на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов.

,,Като слушах, останах с впечатлението, че е изгоряла границата, че е изгоряла държавата. Това е голяма територия. Но колегите се справят прекрасно: местните власти, военните и всички, които са свършили работата си'', отбеляза премиерът Борисов.

Над 50 000 дка горят в Тополовградско и Свиленградско

На журналистически въпрос, че му се иска оставката, министър-председателят обяви, че иска оставката на президента.

Аз искам оставката на Радев, тъй като всеки иска оставката на някого. Даже на Христо Иванов не му я искам, а ми беше заместник толкова години. Един иска на Лозан Панов, на Радев, на Борисов. Конституцията, демокрацията и правовата държава казват: провеждат се избори. На тях се явяват политически партии и те на базата на резултата си съставят или самостоятелно, или коалиционно правителство, допълни Борисов.

По думите на Борисов в момента има "политически формации, които са зажаднели за власт".

Борисов с внуците си: Време е за моите решения

Ние отидохме ли на "Позитано" или при Христо Иванов да провокираме? Не, те отидоха там да провокират. Ние свикахме конференция - работна, спазвайки пандемичните мерки: на открито. Тези, които идват да препятстват, това са провокатори. Поканили сме всички медии, както навсякъде по света, сложили сме им къде да стоят, да отразяват от А до Я. Тези, които идват, това са провокатори. Ако на мач на "Левски" отидеш с публиката на ЦСКА, кои са провокаторите?, коментира премиерът Борисов провокациите, които се случиха по време на Националната конференция на ПП ГЕРБ.

Последвайте канала на

Novini.bg
62354 352

Свързани новини

Коментари 352

Добави коментар
спази закона

2020.08.11 | 20:53

348
Което е вярно, вярно си е! Радев е изолиран сам самичък от кръга на останалите Президенти. Плевнелиев, като Първанов и Пешо Стоянов, макар и различни си приличаха по едно нещо. Те правеха непрекъснато политика на високо международно ниво, имаха иницативи и цели, нещо което избощо го няма при Радев. От тая гледна точка той си остава просто един "Фатмак", като няма, нито една национална или международна доктрина и цел, която да следва, нито една инициатива излязла от него и постигната, като единствената му роля е ролята на "задно колело" в държавната политика, на баба Пенка критикарката, седнала пред блока и викаща подир младите момичета и момчета. Тримата макар и напълно различни, като характери и политически възгледи наистина работеха Президенти, както и се бореха за постигането на големи цели и проекти, а Радев си остана само с едното "Вето". За 4 години той я има десетина международни форума на високо равнище, я няма, при това половината му ги е отстъпил Борисов, който вместо да отиде той или външният министър на тия форуми, отстъпва да отиде Президента. По този показател Плевнята и Пешо Битълса са на светлинни години пред него. Техните срещи и влияние на международно ниво са непостижими за Радев, а Първанов макар и ляв президент, също както и Радев и примеман с известни резерви от Запада, поне направи много за връзките с "Изтока". Първанов изработи и договори проектите с Путин т.н. Голям шлем, Белене, Южен поток, и Бургас Александропулис, които може и да са спорни, но това е реална работа и политика, а какво изработи Радев, който също е кандидатът на БСП? Нищо! И Първанката и Пешо Стоянов работиха усилено на супер високо ниво за влизането в НАТО и ЕС, за стабилизирането на държавата и икономиката, а коя е международната или националната политическа цел, която изработи Радев? Ами няма такава! А Плевнелиев е просто шампион по международно признание. Десетки държави и международни организации са го наградили за неговата международна дейност. Освен това той направи най-много са привличане на международни инвестиции в страната, по това Плевнелиев, просто няма равен. Както казва народа Радев е просто "слабата ракия" на българската политика. За мандата му дотук "Слаб 2"!
Георгиева

2020.09.27 | 14:50

352
Тоя Европарламент до кога ще поглежда насам с едно око? Защитник на мутрите и корумпираните типове в БГ ли е, на кривосъдието ли, което не изобличи нито един крадец и ликвидатор на българската икономика, на разпродажбата на българската земя на турци, довчерашни тук колячи, които и сега гледат към земята ни? А ни дължат милиарди за заграбена българска земя след примирието, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ИЗКЛАНИТЕ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ СЛЕД КАТО НАХЛУХА В ОДРИНСКО И НАСАМ. Дължат ни милиарди, а български предатели им продават евтина българска земя и се прегръщат и целуват с техния вожд и то навръх 3 март - Денят на Освобождението ни именно от турците!!! Де го този герой? ПРЕДАТЕЛ! ЗЛОСТОРНИК! МАФИОТ! ТИКВА! ИЗПЪЛНИТЕЛ НА ПЛАНА ЗА УНИЩОЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД - ПРИЕТ НА ЕВРЕЙСКИЯ КОНГРЕС В МОСКВА ПРЕДИ 3-4 ГОДИНИ! ВСИЧКО СЕ ИЗПЪЛНЯВА КАТО ПО НОТИ СЪГЛАСНО ТОЗИ ПЛАН. НО ТОВА ГО ЗНАЯТ И МЕРКЕЛ, И МАКРОН И В ЕС! КОГА ЕВРОПА НИ Е МИСЛИЛА ДОБРОТО - ПРОЧЕТЕТЕ НЯКОГАШНИТЕ СТАТИИ НА Г.С.РАКОВСКИ И НА ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ. нО ПО-ВАЖНО Е, ЧЕ ИО ДНЕС Е ТАКА!!!
ПАК АЗ

2020.09.27 | 14:34

351
МАГИСТРАЛИОТЕ НЕ СЪЗДАВАТ ДОХОДИ, А САМО ГЪЛТАТ ПАРИ. ИКОНИОМИКАТА СЪЗДАВА. ПАРИТЕ ТРЯБВА ДА СЪЗДАВАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ, А НЕ ДА СЕ ПРОФУКВАТ САМО ЗА ПЪТИЩА И ЗА ПЪЛНЕНЕ ДЖОБОВЕТЕ НА КРАДЦИТЕ. КОГАТО 7 ДУШИ СЕ САМОЗАПАЛИХА В ЗНАК НА ПРОТЕСТ - ДОРИ НЕ ЗАБЕЛЯЗАХТЕ ФАКЛИТЕ, КОИТО ГОРЯХА!!! Продължавате да лъжете, да крадете и да унищожавате българския народ - съгласно ОНЗИ ПЛАН от преди няколко години - за унищожение на българския народ. Правителството на ГЕРБ го изпълнява като по ноти! АКО НЕ СТЕ ГО ПРОЧЕЛИ, ГО ПРОЧЕТЕТЕ, ИМАШЕ ГО В ИНТЕРНЕТ - ПРИЕТ НА ЕВРЕЙСКИЯ КОНГРЕС, СЪСТОЯЛ СЕ В МОСКВА! ДОЛУ МУТРИТЕ! ДА ЖИВЕЕ Г-Н ПРЕЗИДЕНТЪТ! ДА ЖИВЕЯТ ДОСТОЙНИТЕ БЪЛГАРИ! МУТРИТЕ ВЪН ДОРИ ОТ БЪЛГАРИЯ!!!
ПАК АЗ

2020.09.27 | 14:28

350
... не знаем за какво профукват. ДО КОГА ЩЕ СЕ ИЗНАСЯ ЗЛАТОТО, КОЕТО ПРИНАДЛЕЖИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, НА БЕЗЦЕНИЦА И КОЙ Е СКЛЮЧИЛ СДЕЛКИТЕ??? ДО КОГА ЩЕ СЕ РАЗПРОДАВА СВЕЩЕНАТА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ НА ДОВЧЕРАШНИТЕ ПОРОБИТЕЛИ? КОГА ЩЕ СЕ ПОТЪРСИ СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА ЦИК, КОИТО НЯКОЛКО ПЪТИО ДОПУСКАТ ФАЛШИВО ИЗБРАНИ ДА УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА НИ? ДО КОГА ЩЕ ВЗИМАТЕ ЗАЕМИ ЗА МИЛИАРДИ, КОИТО НЬЯМА КОЙ ДА ПЛАЩА - половината българи избягаха от държавата си, няма икономика и производство за създаване на обществен продукт. ДО КОГА ЩЕ ЖИВЕЕМ В МИЗЕРИЯ? дО КОГА ЩЕ ГРАБИТЕ? РАЗКАРАЙТЕ СЕ ОТ ТАМ, ЗАЩОТО СЕ ГУБИ ЦЕННО ВРЕМЕ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ КАКВАТО БЕШЕ!!!
Георги Софийски

2020.09.27 | 14:15

349
Г-н Президентът нито е мутра, нито е крал, а е достоен българин, избран от мнозинството българи за държавен глава! Герберите, които не са порлитици, а банда крадци и корумпирани типове, му отвориха война още от първия час! Нека излезат на улицата тези хубавци герберисти, да им видим фасона, кой не одобрява Г-н Радев за президент, а предпочиташе Цецка за главнокомандващ! ДО КОГА БАНДИТИ, ЩЕ РАЗПРОДАВАТЕ СВЕЩЕНАТА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ НА ДОВЧЕРАШНИТЕ ПОРОБИТЕЛИ? ДО КОГА ЩЕ ВЗИМАТЕ МИЛИАРДИ ЗАЕМИ, КОИТО НЕ ЗНАЕМ ЗА КАКВО ПРО
тиквата

2020.08.11 | 18:21

347
Не всеки иска оставка на някого а всеки иска оставката на тиквата. Но тиквата като удавник за сламка иска оставката на президента. Такива като него превърнаха България в частен двор. Но с далаверите пълнят чекмеджета със злато и пачки с едри банкноти. Тиквата отрови въздоха, почвата и водата. Още преди скандалите с боклука от Италия, тиквата се изказа по телевизията че ще внасяме боклук от Италия.

2020.08.11 | 16:41

346
БАРБА ГАНЬОС ИСКА ОСТАВКА НА ПРЕЗИДЕНТА???НО ПРЕЗИДЕНТА Е ГЛАВНО КОМАНДВАЩ НА БГ АРМИЯТА. И В ТАЯ ВРЪЗКА АКО СЪМ НА НЕГОВО МЯСТО ЩЕ РАЗЖАЛВАМ ТИКВАТА ДО ПРОСТ РЕДНИК ,КАКЪВТО МУ Е ВСЪЩНОСТ МАНТАЛИТЕТА.БЕЗ ДА ОБИЖДАМ РЕДНИЦИТЕ.

2020.08.11 | 14:12

342
КЪРЛЕЖ ПАРАЗИТИРАЩ,ДОКОГА ЩЕ СМУЧИШ КРЪВТА НА НАРОДА???МУТРИ ВЪН!!!
наблюдател

2020.08.11 | 15:51

345
За кърлежите има един лек, изтискване на изпитото и после кремация. прахът да се хвърли в пернишките мини.
Николай Димчев

2020.08.10 | 16:57

304
Гледам стари клипове заснети преди години когато бойко искаше оставката на бсп. Съвсем друга песен пееше.Сега той се излага .Няма никакво достойнство. А за ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ - НИЕ БЛИЗО 3 МИЛОНА ГРАЖДАНИ НА БЪЛГАРИЯ СМЕ ГО ИЗБРАЛИ.ЧЕСНО И ПОЧТЕННО. Не като задраскваните протоколи на парламентарните избори.
наблюдател

2020.08.11 | 15:47

344
Протестите са против Бидончето Боклукав, БИдон няма достойнство, той е тутултутул, ту пьлен ту празен, зависи къде го мериш, долу или горе. Блюдолизците да не отварят гагите си за Президента, защото не е протестът против него.

2020.08.11 | 14:02

338
И АЗ СЪМ ЕДИН ОТ ТЯХ.ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ ДОСТОЙНИЯТ НИ ПРЕЗИДЕНТ.

2020.08.11 | 09:35

331

2020.08.10 | 17:46

311
ПРЕЗИДЕНТ-ВИЖТЕ ФИЗИОНОМИЯТА МУ! ЧУЙТЕ ИЗКАЗА МУ- ДОЛЕН ФАШИСТ!

2020.08.11 | 10:13

332
До тези,които наричат господин Радев фатмак.Сигурен съм,че не сте ходили в казарма,не знаете какво значи фатмак.Колко трябва да си ограниче и прост,за да наричаш летец първи клас,умен,ерудиран ,признат и в САЩ и в Русия шофьор на самолет,фатмак.От злоба,че не може да му полеете на малкия пръст плюете ли плюете.Това няма да помогне.Удряйте кухите си лейки в дувара на село и се наслаждавайте на това как кънтят.
Гугуля

2020.08.11 | 15:39

343
Те, плюещите, незнаят за бумеранга. Крясъците им са за да намалят ефекта от протестите, А Бичето Боклуков е бояджия от първа класа , да му се признае, Всички негови поддръжници лека полека го изоставят, и когато го бесят ще се люлеят на краката му, това го няма в книжките на Майн Рийд, Биче, не го търси.
ДО ТОЗИ ОТДОЛУ

2020.08.11 | 14:04

339
КАЗВА СЕ ЛЕТЕЦ И СЕ УЧИ С ДЕСЕТИНА ГОДИНИ ПОВЕЧЕ ОТ ЗА ПОЖАРНИКАР.ЗА ЧУЖДИТЕ ЕЗИЦИ НЯМА ДА ГОВОРИМ,ЧЕ МУ ВИДЯХМЕ НА БОКО НЕМСКИЯТ.
ДМ

2020.08.11 | 10:58

333
..шофьор на самолет...хахахах
koi4o

2020.08.11 | 11:06

334
2,500 000 sme zad prezidenta
НЕСТОР МАХНО

2020.08.11 | 14:10

341
И АЗ СЪМ ЕДИН ОТ ТЯХ.МУТРИ ВЪН!!!

2020.08.11 | 14:09

340
ДЪРТА МУТРА ВЪН ОТ ЖИВОТА НИ!НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ СЕ ПОКАЗВАЙ ПРЕД ХОРАТА.ВДЪН ЗЕМЯТА ДА СЕ ПРОВАЛИШ.НЕ НИ ЗАНИМАВАЙ ПОВЕЧЕ ,БОКЛУК.АЗ И ЦЯЛОТО МИ СЕМЕЙСТВО НЕ ЖЕЛАЕМ ДА ТИ ВИЖДАМЕ ПРОСТАШКАТА ,ВУЛГАРНА ФИЗИОНОМИЯ.

2020.08.11 | 12:38

337
Мутрата ВЪН ! Т.е. вътре , но в панделата ! Кърджалийска проста п,утка още по . прост путю от Банкя не ни трябват ! Да живее РАДЕВ !
по

2020.08.11 | 11:39

336
по ред на номерата. първо толупа да даде оставка. какво се е хванал за властта, все едно му е бащинийка???

Добави коментар

Водещи новини