Емил Димитров с подробности за откритите загробени пестициди край Плевен

Във връзка с разпореждане на Върховна административна прокуратура за извършване на проверки относно нерегламентирано съхранение на негодни за употреба препарати за растителна защита, министърът на околната среда и водите Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и, заедно със зам. главен прокурор Десислава Пиронева проверяват на място обект, за който има сигнали за загробени пестициди, край село Радомирци, община Червен бряг, област Плевен.

"Имаше заповед да оценим дали има опасни пестициди в почви, които могат да натровят вода. Това са места на ликвидираните ТКЗС-та", заяви министър Димитров. 

Екоминистърът и зам.-главният прокурор ще проверят сигнали за загробени пестициди в Червен бряг

"Ще преценим кои са най-критичните точки и ще докладваме на ВАП и на заседание на Министерски съвет", допълни екомонистърът. 

"На едно място има около 100 тона пестициди. Десетки са складовете с пестициди в срутили се сгради в страната. Тук, в Койнаре, ще бъдат обезвредени вещества от два склада. Най-опасните ще бъдат обезвредени в чужбина, а не в България", разкри Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и.  

В Койнаре се изравят два контейнера с пестициди, които стоят от години завити под земята. Изравянето се случва по сигнали, както и по спомени на жителите на общините - в изоставени къщи и хангари. 

"Ролята на прокуратурата е да види начина, по който се изпълняват действията. На място действия извършва и наблюдаващ прокурор. Целта на проверката е да се обезопасят опасните места, така че да не застрашават живота на хората", каза пред журналисти зам. главният прокурор Десислава Пиронева. 

Коментари

 1. 2020.08.04 | 22:13
  Защо не питате министъра какви експерти ще използва, като за последния месец уволни всички, които са работели по проекта за пестициди. И защо ли?
 2. 2020.08.04 | 16:04
  Напълнихте земята с ПРЗ . Пълна забрана е нужна.
 3. 2020.08.04 | 16:02
  ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИ МЕТЕЖНИЦИ СА ДРОГИРАНАТА НАРКО ИЗМЕТ ОТ ЛЕСКИ ПОДУЕНЕ. ОРГАНИЗИРАНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ БОЖКОВ...НА ВНИМАНИЕТО НА Г-Н ГЕШЕВ
 4. 2020.08.04 | 16:02
  ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИ МЕТЕЖНИЦИ СА ДРОГИРАНАТА НАРКО ИЗМЕТ ОТ ЛЕСКИ ПОДУЕНЕ. ОРГАНИЗИРАНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ БОЖКОВ...НА ВНИМАНИЕТО НА Г-Н ГЕШЕВ
 5. 2020.08.04 | 15:35
  Докарайте ни служебно правителство и влаковете от Италия тръгват!
 6. 2020.08.04 | 15:11
  За всичко има очевидци ,престъпление ще е да им се размине на тези престъпници ,както и със вносния боклук
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет