Екоминистърът и зам.-главният прокурор ще проверят сигнали за загробени пестициди в Червен бряг

Във връзка с разпореждане на Върховна административна прокуратура за извършване на проверки относно нерегламентирано съхранение на негодни за употреба препарати за растителна защита, министърът на околната среда и водите Емил Димитров, заедно със зам.-главния прокурор Десислава Пиронева днес ще проверят на място два обекта, за които има сигнали за загробени пестициди. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите /МОСВ/.

Единият обект се намира в близост до гр. Койнаре, община Червен бряг, област Плевен, на територията на бивше летище, а другият - в село Радомирци, община Червен бряг, област Ловеч.

Над 120 тона вече е откритото количество незаконно загробен боклук на Бобокови

Това са първите два обекта от поредицата проверки, разпоредени със заповед на министър Димитров на Регионалните инспекции по околната среда и водите и Басейновите дирекции на складовете за съхраняване на препарати за растителна защита с изтекъл срок на годност.

Разпореждането на министъра е те да бъдат оценени в зависимост от потенциалния риск от замърсяване на повърхностните и подземните води и почвите и да бъде осигурено безопасното съхранение на препаратите до окончателното им обезвреждане.

Министър Димитров ще даде информация за хода на проверките, около 11.00 ч., на обекта край с. Радомирци.

Коментари

  1. 2020.08.04 | 09:56
    ТА ИБЪ У РЕВИЗОРООО.......
    1. 2020.08.04 | 10:26
      Какъв изблик на интелект
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет