Петър Димитров: Вотът на недоверие има шнас

  • 13 юни 2011 14:01

  • 778
  • 2
Петър Димитров: Вотът на недоверие има шнас
© Булфото

Това каза по време на пресконференция в Добрич депутатът от Коалиция за България Петър Димитров.

"Това в морален план разбирате какво означава”, подчерта Димитров. Той допълни, че за пръв има шанс вотът на недоверие към правителството да мине, като това зависи и от партиите, които наричат себе си опозиционни.

“Сега е моментът да видим тяхната опозиционност”, каза народният представител. Той изрази тревога, че ако сегашното управление продължи още година, процесите, които се случват в страната, ще бъдат необратими, а кризата може да стане постоянна.

Според червеният депутат, ако въобще България излезе от кризата, тя ще бъде в положението преди самата криза и по отношение на наука, образование и на бизнес. В този контекст е изключително важна ролята на управлението и в него трябва да има заявени не само воля, но и мисъл, отбеляза депутатът и допълни, че са необходими интелигентни управленски решения. Той посочи за пример Турция, която на върха на кризата прави предсрочни парламентарни избори и то в момент, когато в страната там е отчетен икономически ръст от почти 9% за миналата година.

Петър Димитров прогнозира, че в близко бъдеще партия ГЕРБ ще бъде близко минало и отново припомни мотивите за внасяне на вот на недоверие към сегашните управляващи – провала в антикризисните мерки като цяло в икономиката ни, в усвояването на еврофондовете, в процеса на взаимодействие с местните власти и на фона на всичко това тежките последици за хората у нас. Целта на предстоящия вот е не смяната на един или друг министър, а промяна на политиката, което не е по силите и способностите на този премиер и това правителство, заяви депутатът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
778 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
от НФСБ

2011.06.13 | 14:47

2
Поздравления към г-н Петър Димитров ! Жизнено необхо- димо е най-после всички истински българи и патриоти да се обединим и да отхвърлим това вредно правителство за България ! В противен случай всички сме обречени на изгнание и на мизерно съществуване. Доказано е ,че само левите партии могат да развиват социална политика и да разкриват работни места.Трябва да спасим България !
Тоби

2011.06.13 | 14:29

1
Абсолютен ЦЪРВУЛ.

Добави коментар

Водещи новини