Захариева и британският посланик обсъдиха COVID-19 и излизането на Великобритания от ЕС

  • 16 юли 2020 13:06

  • 1387
  • 4
Захариева и британският посланик обсъдиха COVID-19 и излизането на Великобритания от ЕС
© Pixabay

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на прие в МВнР посланика на Великобритания Ема Хопкинс по повод приключването на нейния мандат в България. Министър Захариева благодари на посланик Хопкинс за усилията по активизиране на диалога между България и Великобритания в сферите на външната политика, икономиката и туризма.

„Надяваме се, че тясното сътрудничество с България ще продължи и след излизането на Великобритания от ЕС“, подчерта Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

Сред темите бяха последствията от кризата с пандемията Ковид-19 и нейното отражение върху туристическия и търговски обмен между двете страни.

Каракачанов награди британския посланик Ема Хопкинс

Министър Захариева каза, че карантината за българите, пристигащи в Обединеното кралство е неприемлива и трябва да отпадне. Събеседниците се съгласиха, че облекчаването на режима за пътуванията е от интерес и на двете страни. Министър Захариева подчерта, че Черноморието в момента е зона, свободна от Ковид-19, което го прави подходящо за туризъм.

От своя страна Ема Хопкинс поздрави България за приемането ѝ във финансовия механизъм ERM II и банковия съюз, както и за постигнатото по време на българското председателство на Съвета на ЕС.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1387 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.07.16 | 13:07

1
Ема Томпсън е много свестен човек, ще ни липсва като посланник в България.
с

2020.07.16 | 15:44

4
с 200 не, но в лявото платно я е минал.
гост

2020.07.16 | 14:15

2
Съгласен съм с вас, но имам съвнения за това, че премиера ни я е минавал с 200.
Ох

2020.07.16 | 15:13

3
Очитане на дейност Ева томса. Зада е пратена посланик унас е лимитиран политик сто процента сигурност това е като заточение за тях второ мандата и свършва това означава че срещата е Бесмислена

Добави коментар

Водещи новини