Каракачанов награди британския посланик Ема Хопкинс

  • 14 юли 2020 15:26

  • 400
  • 2
Каракачанов награди британския посланик Ема Хопкинс
© Министерство на отбраната

Министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността награди с почетен знак "За принос към Министерството на отбраната" посланика на Великобритания Ема Хопкинс, съобщиха от военното ведомство.

Наградата е за проявен висок професионализъм, активна работа и принос за успешното реализиране на приоритетите в областта на двустранното сътрудничество и във връзка с приключване на дипломатическата й мисия в България.

Министър Каракачанов подари на посланик Хопкинс и две книги - първата на историческа тематика, втората е от личната библиотека на министъра - сборник с избрани материали за Балканите от английския печат в началото на XX век.

Красимир Каракачанов награди футболната легенда Димитър Пенев

"Втората книга дава ясна представа за ситуацията на Балканския полуостров по онова време, която, оказва се, не е много по-различна от сегашната", е заявил Каракачанов и допълнил, че в репортажите погледът на британските журналисти е изключително интересен.

Посланик Хопкинс е получила почетен плакет и от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов. "Благодаря Ви за активното сътрудничество и добрата съвместна работа", е заявил Ефтимов.

"Чест е да получа тези награди от министъра на отбраната и началника на отбраната. За мен беше удоволствие от моето пристигане през 2015 година досега да работим заедно и да допринесем за засилването на нашето сътрудничество в областта на отбраната. Ангажирахме се с Декларация за засилване на двустранното сътрудничество в областта на отбраната между двете министерства, извършихме общи учения, видяхме британски кораби в Черно море и работихме съвместно в областта на киберсигурността. Сигурна съм, че моят наследник ще продължи задълбочаването на нашето сътрудничество и приятелство", е подчертала от своя страна посланик Ема Хопкинс.

Последвайте канала на

Novini.bg
400 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ПОМНИ БЪЛГАРИНО И ГЛЕДАЙ КОЙ КАКВО ВЪРШИ..ПОМНИ

2020.07.14 | 15:32

2
ТАЗИ БЕШЕ НАЙ ВЪРЛИЯ ЗАЩИТНИК НА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ И ПЛЕДИРАШЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ДА Е ПРИЕМЕ ,КАТО В ЗАЛАТА НАХЛУХА ХОРА ОТ НАРОДА И Е ИЗГОНИХА С ВИКОВЕ...А ТОВА ПРАСЕ УЖ ПАТРИОТ Е НАГРАЖДАВА.......НЯМАМ ДУМИ
мандата

2020.07.14 | 15:30

1
ли и изтича, че не й се чу гласчето

Добави коментар

Водещи новини