Бойко Борисов към министрите: Изкопайте си пода, за да си вдигнете тавана

  • 13 април 2012 11:11

  • 1762
  • 1
Бойко Борисов към министрите: Изкопайте си пода, за да си вдигнете тавана
©

Най-бързият начин да ви се вдигне тавана е да изкопаете пода. Сиреч като съкратите с 20 % разходите, тавана автоматично ви става над вас 20 %. Това съветва министрите си на последното заседание на МС премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, разкрива публикуваната от заседанието стенограма.

Кабинетът дискутира прогнозни бюджети за периода 2013-2015 година заради изискване на ЕС прогнозите за три години напред да бъдат обсъдени с Европейската комисия.

След възражения за тавана на няколко министри премиерът обобщава, че всички не са съгласни с тавана и искат поне двойно увеличение.

Колеги, всичко зависи от ръста на икономиката, от увеличаването на приходите, ясно ви е. Разбирам, че всеки иска да го има в протокола това записано, че е казал, затова от името на всички може да запишете в протокола, че искаме да имаме забележки и над тавана искаме да получим пари, казва Борисов.

Ако успеем да изкараме повече пари, ще получим. Ако не изкараме, няма да получим. Така че, приемаме с направената от министър Цветанов забележка, че не сме съгласни с тавана, но приемаме точката, казва още премиерът. Преди това финансовият министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи е разяснил, че над една трета от страните членки на Европейския съюз са вече във втора рецесия и съответно прогнозите на Европейския съюз за 203-2014 г. са или за липса на растеж, средно в Европейския съюз, или за обща рецесия към края на тази година. Затова ние имаме консервативни прогнози, казва Дянков.

Вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа обаче отбелязва, че не всички министерства приемат наложените прогнозни бюджети от Министерството на финансите. Винаги трябва да има по-задълбочена тенденция за перспективите и за тенденциите за заплаха за всяка една от сферите, които биха могли да възникнат, препоръчва Цветанов.

Според правосъдния министър Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент разходните тавани не са достатъчни. За 2013 г. прогнозата от страна на Министерство на правосъдието е за 37 379 хиляди повече от предложените разходи, които са подробно аргументирани, вади точни сметки Ковачева.

Парите са свързани с разходи за храна на лишените от свобода, за предоставяне на правна помощ. Миналата година на практика на 31 декември 2011 г. Министерство на правосъдието е завършило с неизплатени задължения в размер на 9 744 хил.лева и в тази връзка ние също бихме помолили ако е възможно да бъдат взети предвид тези присъщи разходи на Министерство на правосъдието, казва министърът на правосъдието.

Последвайте канала на

Novini.bg
1762 1

Коментари 1

Добави коментар
123

2012.04.17 | 10:51

1
Социална Европа отива на кино ако не влезе в крак с източна Азия и САЩ. Повече работа и по-малко социализъм ще я спасят.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини