МВнР привиква посланика от чатовете на Пламен Бобоков

  • 29 юни 2020 18:49

  • 7029
  • 15
МВнР привиква посланика от чатовете на Пламен Бобоков
© МВнР, фейсбук

Ръководството на МВнР се запозна с оповестените от Прокуратурата на Република България данни, според които Румен Петров, дългогодишен дипломат, бивш съветник на министъра и настоящ посланик в Алжир, обсъжда служебни въпроси: официални срещи и дипломатическа кореспонденция, с лица извън дипломатическата служба. Това съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Оттам подчертават, че се оказва пълно съдействие на прокуратурата и че сме убедени, че всеки трябва да носи отговорност за действията си. Същевременно, независимо от разследването, МВнР ще извика за обяснения посланик Румен Петров, а при невъзможност пътуването да се състои в момента, ще изиска писмени обяснения.

Ето какво установи вътрешната проверка във ВАС заради чатовете "Узунов-Бобоков"

По случая с либийския кораб “Бадр” десетки български дипломати работят от близо две години, като министър Захариева е провеждала среща по темата и с колегата си от Либия, и със специалния пратеник на либийското правителство по казуса в присъствието на редица дипломати от МВнР  (за което още същия ден е изготвена паметна записка, изпратена и до 11 външни институции), се казва в съобщението.

Всички налични документи са предадени още през април т.г. на ДАНС. Тогава е сезирана и прокуратурата.

Последвайте канала на

Novini.bg
7029 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
Седесарското лaйно Соломон Паси

2020.06.29 | 19:10

1
като министър на Външно, пусна целия секретен дипломатически трафик през ретланслатор на Израелска територия, евреите са знаели какво си приказват в нашите посолства. Това е седесарската демокрация.

2020.06.30 | 06:12

12
Те и за това Бойко и хеврейският му колега се любят публично, ние сме прости и не можем да си разознаваме в собствената страна и искаме помощ от израел. Естествено те се сдобиват със наша информация и сега ни рекетират. Те израел нали се опитваха да ни направят система за лицево разпознаване, която да работи със охранителните камери. Със тази система Бойко се опитва да установи контрол над всичкия бизнес легален и нелегален, като и да разправя с конкоренцията. Това си система от типа на големия брат, естествено и дребния брат израл също ще се сдобие със информация и ще ни рекетира!
СДС-клубове вече няма,

2020.06.29 | 19:13

2
затова пък клубовете на на мутро-седесарската ГЕРБ са охрачени и залети с какви ли не бълвочи. Сутрин чистачката чисти, на следващия ден положението е още по-зле. Народът обича тиквите и гласува за тях... Друг път.
Няколко червени лайномета.

2020.06.29 | 21:17

6
Да всички мразим червената чума,затова да посочим някой по-именно-менда,гърневски,барни-ръбала,фидосова,червенотиквеника,марков,лъчо мозъка,роската плевела,караянчева,антон тодоров,георги близнашки,фандъкова,т.петкова,цецка,цецко,абе все видни червени другари от бкп и ДС.
Стефан

2020.06.29 | 20:30

4
За кой да гласуват за вас ли БКП/БСП- НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ ПОВЕЧЕ СТИГА 40ГОДИНИ ПРОСТО СЕ СЛАГА КРАЯ НА КОМУНИЗМА ТРУДНО Е НО ЛЕКО ПОЛЕКО ЩЕ СЕ ИЗМЕТЕ МЪРШАТА ОСТАНАЛА ОТ ВРЕМЕНАТА ВАШИ СМЕШНИК СИ ТРОЛ
Сините пу.тки лизаха 31 год. ковбойски зaдници

2020.06.29 | 19:15

3
и сега мутро-синята власт е нежелана в САЩ, на Херо Мустафа е забранено да говори с рекетьора Тиквата. Заслужено, никой не обича седесарските предателски ку.рви.
Българин

2020.06.29 | 21:16

5
Отрочета на гербаджийски копелдаци Глезени софиянчета ударно съсипват сухият фонтан в столичния парк "Възраждане"
баце

2020.06.29 | 23:32

7
Пичове, а да си опавите новините , защото абсолютно нищо не се разбира от това дето сте избълвали - няма връзка, няма проследимост или логика. Споменаването на имена на министри, като например недуразумението Захариева, автоматично ме кара да отсвиря писанията в сйта и да ходя да чета другаде. При мен е така, за другите не знам.

2020.06.30 | 00:52

8
Туй българина eбаси и човека аз, само лaйната им дават
Lessa

2020.06.30 | 02:13

9
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влез в -- Sexcris.Com

2020.06.30 | 05:45

10
Бойко записите ти и твойте чатове???

2020.06.30 | 05:56

11
Кой даде право на Бобокови да оперират със отпадъците МОСВ, президента ли държи МОСВ? Кой даваше разрешителни за изгарянето на отпадъци президента ли? Бойко и хората му въртят далавери, после като се скарат си хващат техните хора! Що се отнася до чатовете, какво стана със чатовете на Божков със Бойко и Горанов?
Хибриден войн USASSR

2020.06.30 | 06:26

14
За чатовете работата е ясна ГРУ извадиха видео, аудио и чатове на Бойко и Горанов, а те нали и американското посолство са прости успяха да извадят няколко чата със неясна насоченост. Така ще е след като американското посолство се оглави от жена, и се га по-женски впряга всички да работят по чатовете на Бобокови за да се забравят чатовете на бокови (Бойко и Горанов). Трябва да се знае, че главния прокорор е избран от Бойко с благословията на американското посолство и сега те естестве ще предприемат защита на Бойко.

2020.06.30 | 06:17

13
Шъъъъъ ей тихо едните чатове са със привилегия! Нали Бойко е прост и не знае как да отвърне на чатовете на Божков, ама нали и пиарката му е проста и какво да направят? Ами най-простото със каквото са те ударили и ти удари с таково, на чат отвърни със чат. Да до тук добре, но е добре Бойко да даде обясния за неговите чатове и снимки или чака да види какво ще направи президента и той пак да копира от него.
Защитник на Бойко

2020.06.30 | 06:51

15
Вчерам гледам извадили снимка на нашия човек Бойко със нашия човек бай Тошо. Това не е никаква сензация, пффф тази снимка нищо не струва преф снимката където Бойко надига чашата. Така, че искам да кажа снимки между наши хора не ни притесняват. Навремето това беше на мода се снимаш бай Тоше.

Добави коментар

Водещи новини