Разкриха нов чат между Бобоков и Узунов

Прокуратурата публикува днес нова порция от кореспонденцията между обвиняемия Пламен Бобоков и секретаря на президента Пламен УзуновПламен Узунов Пламен Узунов е служебен министър на вътрешните работи в кабинета на Огнян Герджиков. Роден е. Освен чат с обсъждане на общи въпроси, предимно с назначаването на позланици, бяха публикувани и материали, касаещи и връзката на брата на Пламен УзуновПламен Узунов Пламен Узунов е служебен министър на вътрешните работи в кабинета на Огнян Герджиков. Роден е - Ангел.

Специализирана прокуратура оповестява допълнителна информация, съдържаща се в експертизата, във връзка с разследването и направените претърсвания по-рано днес.

Ето и хронологията:

На 05.06.2019 г. чрез мобилно приложение „Prezident-Pl. Uzunov” изпраща до П.Б. прикачен файл със следното наименование: „Pismo_za_mandat”. Документът съдържа 6 страници и представлява Писмо за мандат за извършване на консултантска дейност по Проект „Изследване и анализ на външните и вътрешните рискове и заплахи, застрашаващи корпоративната сигурност на “Приста ойл холдинг ЕАД“. Консултант по проекта е търговско дружество „Ентърпрайз Сикюрити Сървисиз ЕООД“ с управител Ангел Узунов.

В писмото е посочено, че цената на услугата е определена в съответствие с времето, необходимо за изпълнение на ангажимента и характера на услугата на екип от експерти в различни области, и възлиза на BGN 5000 (пет хиляди български лева) без включен ДДС месечно, считано от 01.06.2019 г., за срок от една година. Прикаченият документ съдържа подпис на управителя на „Ентърпрайз Сикюрити Сървисиз ЕООД“ и печат на дружеството. В документа се посочва още, че с приемането и подписването на писмото от страна на “Приста ойл холдинг ЕАД“, същото се счита за получаване на мандат за извършване на консултантските услуги.

В отговор на изпратения от „Prezident-Pl. Uzunov” файл с горепосочената информация, П.Б. предоставя адрес на личната си електронна поща.

Анализът на кореспонденцията между П.Б. и „Prezident-Pl. Uzunov” сочи, че двамата многократно обменят информация, касаеща въпроси, свързани с външната политика на Република България, в т.ч. и кандидатури за български посланици в страни извън Европейския съюз.

На 03.08.2018 г. от комуникацията става ясно, че е уговорена среща между П.Б. и „Prezident-Pl. Uzunov” в столичен хотел. Като ден след това П.Б. изпраща на „Prezident-Pl. Uzunov” съобщение със следното съдържание: „Румен Петров – Алжир“.

Румен Петров е назначен като извънреден и пълномощен посланик на Република България в Алжирската демократична и народна република с указ №4 от 16.01.2020 г. на президента.

На 19.06.2019 г. П.Б. изпраща на „Prezident-Pl. Uzunov” файл със следното наименование: „CV BG_Joro_Iliev_Kiradjiev“, с уточнението, че това е „моето предложение за Абуджа (Нигерия)!“.

"Специализирана прокуратура ще изиска от Министерство на външните работи и от Президентството официална информация във връзка с гореизложеното. Анализът на информацията от над 200 GB, съдържаща се в заключението на компютърно-техническата експертиза и приложенията към нея, продължава", се казва в съобщението на прокуратурата.

 

 

 

По-късно в позиция до медиите Пламен УзуновПламен Узунов Пламен Узунов е служебен министър на вътрешните работи в кабинета на Огнян Герджиков. Роден е отрече да има общо с бизнеса на брат си. Определя го като човек с висок морал и добро име. А разкритията на прокуратурата нарече внушения.

Коментари

 1. 2020.06.25 | 04:55
  Стига ни занимават с тия БОКЛУЦИ
 2. 2020.06.25 | 04:23
  Гешев да се разрови и в сделката с Грипените,оттам какви л.айна ще излязат!!!
 3. 2020.06.25 | 04:19
  Прецедента си намери майстора! Ревеше за действия срещу корупцията,е ето ги и действията!!! Сега да постъпи като Борисов и да поиска оставката на Узунов!!! Иначе потъва заедно с него!!! Военния си е военен ( тъпанар ).....кажи му -военен и не го обиждай повече!!!
 4. 2020.06.25 | 02:51
  Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влез в -- Sexcris.Com
 5. 2020.06.24 | 22:14
  Черепа заби палец дълбоко в тиквения з...к,ако барба ганюса не си плати палецът ще бъде яко развъртян,лиза..те да не се чудят що им мирише на изгоряла гума.
  1. 2020.06.25 | 00:59
   Алеко го написа-Гърците го показаха/Барба ганюса/-Испанците ще го докажат/малка схлупена къщурка с две аудита отпред/
  2. 2020.06.24 | 22:27
   Всеки трети бкп-гербераст е тъп колкото първите двама.
 6. 2020.06.25 | 00:50
  Корумпето прецедент е вътре в лай-ната с двата крака...
 7. 2020.06.24 | 20:59
  Гнусна държава ....
  1. 2020.06.24 | 23:49
   Да,искаш да кажеш за ръководителите ни които измъчват и принуждаван народа,а иначе България е хубава държава.
 8. 2020.06.24 | 21:40
  ПАРАЛЕЛНА ТЪМНА ВЛАСТ НА ДОНДУКОВ 2 ....ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ДВАТА ТУНЕЛА ДНЕС , КОИТО ГИ ДАВАХА ПО НОВИНИТЕ КАК ГИ КОПАЯТ ...ДА! ТАКАААА......! .......СЕГА ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ТОЧНО ВЪРХУ ТЯХ - ВЪРХУ ТУНЕЛИТЕ , ЕДНИ ДРУГИ ПАРАЛЕЛНИ МАШИНИ , КОИТО КОПАЯТ СЪЩИЯ ТУНЕЛ ,АМА ОБЩЕСТВОТО НЕ ЗНАЕ ...ЕТО ТОВА ПРАВЯТ И СА НАПРАВИЛИ ВЕЧЕ УЗУНОВ - БОБОКОВ , РАДЕЕЕФФ... ! ПАРАЛЕЛНА ДЪРЖАВА С ВСИЧКИ ЕКСТРИ ЗА КОРИСТНИ ЦЕЛИ .
  1. 2020.06.24 | 23:25
   господин президент как не вие срам сега след тези истенски рабори излизашти вие точно вие всички червени скеийте се на оставете на мира нашата държава спретесе бесни кучета бесепаркски не ви ли е съвест малко виждате народа е на просешка тояга и продължавате не сте спирали БКП(БСП) ПОВЕЧЕ ОТ 40ГОДИНИ УБИВАТЕ НАРОДА И ИСМУКАХТЕ ВСИЧКО ОТ ДЪРЖАВАТА БЕЗ ДУШЕВНИ СТЕ ВИЕ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ИЗМЕТ!!!!!!
  2. 2020.06.24 | 22:26
   Всеки трети бкп-гербераст е тъп колкото първите двама.
  3. 2020.06.24 | 22:25
   Абе вие комунистите от герб що се мразите с комунистите от бсп,това стее нещо като полу-идиоти ли.
  4. 2020.06.24 | 22:24
   Да всички мразим червената чума,затова да посочим някой по-именно-менда,гърневски,барни-ръбала,фидосова,червенотиквеника,марков,лъчо мозъка,роската плевела,караянчева,антон тодоров,георги близнашки,фандъкова,т.петкова,цецка,цецко,абе все видни червени другари от бкп и ДС.
  5. 2020.06.24 | 22:24
   Независими институции... хаххахаххахахха или сега се събуждаш от кома или си платено тролче. По добре не се репродуцирай
  6. 2020.06.24 | 22:18
   червените са тука ....къде бяхте бе ...при бабите - клю- клю - клюкари пред блока ли ..?
  7. 2020.06.24 | 22:16
   що да “ храчим “ по Радееф бе ..по скоро Радееф храчи по държавното устройство и независими институции .
  8. 2020.06.24 | 22:16
   Да всички мразим червената чума,затова да посочим някой по-именно-менда,гърневски,барни-ръбала,фидосова,червенотиквеника,марков,лъчо мозъка,роската плевела,караянчева,антон тодоров,георги близнашки,фандъкова,т.петкова,цецка,цецко,абе все видни червени другари от бкп и ДС.
  9. 2020.06.24 | 22:14
   ШИР БЕТА МАЙ НЕ ЗНАЕ НИЩО , КОЙ Е МЕНДЖЪР НА ТОЯ СЪВЕТ ТАМ . ОТ КЪДЕ ГИ НАМЕРИХА ТИЯ ШПИОНИ ..
  10. 2020.06.24 | 22:14
   а за 8те джуджета нешо или троловете сега трябва да храчат по радев. Държавата ни затъва а вие се продавате за стотинки.
  11. 2020.06.24 | 22:06
   ЗА КАКВО МУ Е НА УЗУНОВ ТОЯ ЛИБИЙСКИ ТАНКЕР “ БАДР “. КАКВИ СА ТИЯ ШАШМИ , ЧЕ СЪВЕТНИКА НА РЕДЕВ ПО ПРАВНИ ВЪПРОСИ И АНТИКОРУПЦИЯ ДА СЕ ЗАНИМАВА С ТАНКЕРИ , С БОБОКОВИ С ПРИСТА ОЙЛ , СЪС ЗАЛИЧАВАНЕ НА КРИМИНАЛНИ РЕГИСТРАЦИИ , СЪС ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЛЕК АВТОМОБИЛ , ЗА КОЙТО БОБОКОВ ИСКАЛ ДА ЗНАЕ КОЙ Е СОБСТВЕНИКА .......АБЕ , КАКВИ СА ТИЯ ХОРА БЕ ..?
  12. 2020.06.24 | 21:54
   УТРЕ РАДЕЕФ ШЕ ОБЪРНЕ ФРОНТА , ПОДРИВНАТА ДЕЙНОСТ Е ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА ,ОСОБЕННО С ТИЯ СЪВЕТНИЦИ , КОИТО СИ ИМАТ ПАРАЛЕЛНА ВЛАСТ И НАЗНАЧАВАТ ЧЕРЕЗ БОБОКОВИ ПОСЛАННИЦИ В АЛЖИР , ЛИБИЯ ..
 9. 2020.06.24 | 23:14
  Аз сега не разбрах: Тези пари в шкафчето истински ли са или са за "MONOPOLY"?
 10. 2020.06.24 | 22:17
  Ама голям тиханлък настъпи днес! Къде са всекидневните критици,разбирачи и компетенти? Няма ги... Къде са Нинова,Мая,Симов,Зарков,,Радан,А'танасов,Галъп...Къде е новорегистрирания Апостол от 7/8? Няма ги... Няма и гулю,гулю!!!
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Каква е причината трета седмица броят на случаите на COVID-19 в България да расте?

Каква е причината трета седмица броят на случаите на COVID-19 в България да расте?

Избрано от Интернет

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.