Президентът разговаря с унгарския си колега

  • 15 юни 2020 17:07

  • 445
  • 4
Президентът разговаря с унгарския си колега
© Президентство (архив)

Предприетите мерки за по-бързо преодоляване на социалните и икономически последици от коронавируса обсъдиха в телефонен разговор президентите на България и Унгария Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Янош Адер, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Българският държавен глава потвърди поканата към своя унгарски колега да посети страната ни през есента на 2020 г., в която България и Унгария заедно отбелязват 100-годишнината от установяването на двустранни дипломатически отношения.

Президентът Радев открои възможността за задълбочаване на двустранното партньорство в науката, приложните изследвания, включително при разработването на респираторни апарати. И България, и Унгария провеждат успешни проучвания и могат да обединят усилията си в тази насока. Държавният глава подчерта стремежа на страната ни да премине от износ на лични предпазни средства към производство и експорт на високотехнологични продукти.

България има интерес да използва опита на Унгария и за усъвършенстване на политиката си за привличане на инвеститори в областите на информационните и комуникационните технологии, иновациите и производства с висока добавена стойност, подчерта още Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Само през 2018 г. в Унгария са осъществени около 100 големи инвестиционни проекта на обща стойност 4,3 млрд. евро, предимно в сектори с висока добавена стойност и високо технологично ниво, които насърчават разкриването на високоплатени работни места. Развитието на тези сектори благоприятства икономическия ръст, който достига 5%, както и износа на Унгария от 105 млрд. евро за 2018 г.

Румен Радев ще наблюдава редовни тактически занятия на служителите на НСО утре

По време на разговора Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на благодари на своя унгарски колега за последователната и принципна политика на Унгария към българската общност в страната, която може да бъде за пример в Европа. Разменени бяха мнения и за политиката на двете държави за опазване на връзките с националните общности в чужбина и за съхраняване на тяхната национална идентичност, роден език и култура.  

Последвайте канала на

Филип Епитропов
445 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.06.15 | 22:49

4
Two losers
А

2020.06.15 | 17:39

1
да не е поръчал самолети пак ..!

2020.06.15 | 20:06

3
Не,бе!!!На деса роклички за конгреса на БСП ООД И ИМПЕКС е поръчал!!!

2020.06.15 | 19:22

2
Имитация на дейност, това е замисъла.

Добави коментар

Водещи новини