ВМРО иска 24 май да се преименува

  • 03 юни 2020 12:26

  • 3979
  • 4
© Novini.bg

24 май да се преименува от Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост в Ден на българската писменост, просвета и култура, предлага ВМРО.Предвижда се това да стане с промяна в Кодекса на труда, свързана с празниците в Р България, обясни на брифинг пред журналисти в парламента Красимир Богданов/"Обединени патриоти"/. Той не изключи възможността за последващи претенции на други държави.

Според съпредседателя на ПГ на ОП Искрен Веселинов предложението е продиктувано от необходимостта да се постави точка на дебата каква азбука е кирилицата.

След среща с НПО-та , взехме решение за поправката, защото цялата историческа общност, която обективно гледа на събитията, знае, че, ако глаголицата и да има своите характеристики на общославянска азбука, то кирилицата еднозначно е създадена в българската земи, за нуждите на българската държава.

Отбелязваме 24 май – Ден на българската просвета и култура

Що се отнася до оттегления днес от Патриотите законопроект за промени в закона за политическите партии, който трябваше да бъде гледан в пленарната зала, Веселинов обясни, че им е било припомнено за договорка да се създаде работна група за промяна във финансирането на партиите. Все пак той подчерта, че те не се отказват от предложенията си и ще поставят въпроса и на следващия председателски съвет.

Новият зам.-министър на екологията Славея Стоянова не е предложение на ВМРО, доколкото разбирам,просто е предложен експерт за тази длъжност, квотата си е на ГЕРБ, коментира още съпредседателят на ПГ на ОП.

Последвайте канала на

Novini.bg
3979 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Waffen SS

2020.06.03 | 12:47

1
Подкрепям с цялото си сърце и душа!
ЗИГ

2020.06.03 | 13:01

2

ХАЙЛ !

Кико

2020.06.03 | 16:02

3
Бързо, защото ще дойде Дяд Мароз! (Снежанка може да остане)
Ми_тю павлов

2020.06.03 | 16:45

4
Не съм фен на партиите , но това е единственият начин да преодолеем "заблудата" на монголо-варяжката пасмина от червения площад .

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини