Министър Банов поздрави творците и дейците на културата, учителите и учениците по случай 24 май

  • 24 май 2020 15:30

  • 2534
  • 3
Министър Банов поздрави творците и дейците на културата, учителите и учениците по случай 24 май
© Булфото (архив)

Министър Боил Банов поздрави творците и дейците на българската култура и учителите и учениците в училищата по изкуствата и по културата по случай светлия празник 24 май.

Ето какво гласи поздравлението на министър Банов за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост:

Екатерина Захариева със специален поздрав по случай 24 май

"Уважаеми госпожи и господа, За мен е чест да Ви приветствам по повод един от най-обичаните и най-вдъхновяващи празници – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост! Днес, където и да се намираме по света, усещаме духа на обединението чрез словото. Виждаме светлината на това слово, огряла пътя ни на горди от постигнатото европейци. През вековете на миналото народът ни се е срещнал с не едно изпитание. Но вярата и словото винаги са го опазвали в неговата целокупност. Вярата, че заедно сме по-силни, по-знаещи и по-можещи. И словото, което Светите братя Кирил и Методий сътвориха за нас и заедно с учениците си споделиха и с останалите славянски народи.

Всички ние продължаваме да сме ученици в голямото училище на Живота. Заредени с духа и с ценностите на работещите в читалищата и библиотеките, в музеите и в галериите, в сценичните институти, в образователните институции, в необятните полета на българската култура, се усещаме призвани да дадем своя принос в опазването на националната идентичност. Защото тя е характеристиката, която ни отличава, тя е ценното, с което се заявяваме пред света и пак тя е духовната спойка, която ни събира заедно в дни като днешния, за да предадем традицията на идните поколения.

Българската култура винаги е показвала своето високо присъствие и е била посланик на народа ни навсякъде по света. И ето, че днес пак тя е, която ни вдъхва вяра в собствените сили, обръща ни отново към възрожденските идеали и добродетели на народа ни, чертае ни перспективи отвъд настоящето, дава ни хоризонти. От сърце желая на всички творци и дейци на българската култура, на децата, на учителите ни, които подготвят и градят бъдещото поколение създатели и пазители на културни ценности, много нови осъществени идеи. Вярвам, че заедно ще съумеем да запазим и пренесем в годините напред упоритостта на българския дух и волята ни да творим", завършва поздравът му.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2534 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
СРАМ!!!

2020.05.27 | 10:16

3
точно този нечистоплътен...във всеки смисъл, да е министър на културата... НЕКУЛТУРНИЯ министър на културата! СРАМ!!!
Симо

2020.05.24 | 18:55

2
Тоя що не се избръсне.

2020.05.24 | 16:52

1
ало банов съм

Добави коментар

Водещи новини