Марешки прогнозира дали ще са от полза държавните бензиностанции

  • 15 май 2020 16:24

  • 4196
  • 6
Марешки прогнозира дали ще са от полза държавните бензиностанции
© Кадър: Нова ТВ

Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967, лидер на партия ВОЛЯ и зам.-председател на Народното събрание, коментира пред Нова телевизия идеята държавата да излезе на пазара с горивата. Той подкрепя идеята, като посочи, че отдавна самият той е предложил това.

Наистина това много бързо са го решили и не са много наясно как да стане. Това може да бъде едина компания под шапката на Министерството на икономика и няма нужда от законопроект. Нито ресурсът, нито времето е толкова проблематично.

Той смята, че не повече от 2 години ще отнеме реализацията на проекта за държавни бензиностанции.

Времето не е много, ресурсът е около 100 милиона евро, уточни Марешки.

Той обясни, че инфраструктурата трябва да е такава, че всеки гражданин да има достъп до тази бензиностанция в периметър не повече от 20-30 м.

Не внасям горива и нямам отношение към държавния резерв. Чувам, че не се плащат акцизи. Една такава компания би помогнала за изсветляването на бизнеса, коментираоще депутатът.

Това, което правя аз и други колеги, показва, че има възможност цените да са по-ниски. Нито една лоукост компания не е убила бизнеса на големите компании, заяви още Марешки.

КРИБ подкрепи създаването на „Държавна петролна компания“

И подчерта, че идеята за държавни бензиностанции ще даде тласък на иконимиката и ще увеличи стокообмена.

Министерството на финансите предложи днес създаването на държавно предприятие „Държавна петролна компания“ към министъра на икономиката, която да изпълнява всички функции на държавния резерв за съхранение и обновяване на резервите на петролни енергийни продукти.

Така ще се оптимизира управлението на задължителните резерви и ще се гарантира постигането им и устойчивото им поддържане в изпълнение на изискванията на европейското законодателство.

Последвайте канала на

Novini.bg
4196 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Николов

2020.05.17 | 12:11

6
Веднъж обескостихаПетрол, за сметка на народа, сега решиха, че всичко е забравено и ще повториме"стария номер" Но не беше толкова отдавна, всичко се помни, няма, ли НАЯЖДАНЕ,!!!!
gost

2020.05.15 | 16:51

1
От държавните компании най-много се краде и после всички плащаме без дори да знаем колко. Иначе го правят в името на хората- да им излизало по-евтино. Който не знае какво означава популизъм- ето ви един ярък пример. Аз ще крада от теб,за да ти излиза по-евтино. И ти трябва да ми повярваш, че ти е от полза.

2020.05.15 | 20:45

5

НАПРОТИВ, БЪЛГАРСКИЯ ПРОСТАК Е ПОБЕДИМ, НО СЕ МИСЛИ ЗА НЕПОБЕДИМ

2020.05.15 | 17:02

2
Простака е непобедим. Цицерон.

2020.05.15 | 20:43

4
ЗАПАДА И ПО-ПРОСТИ ЧУТУРИ Е ЦИВИЛИЗОВАЛ.
Накева

2020.05.15 | 19:39

3
Трябва и ерепетата да се ликвидират и държавата да продава електроенергията. Също трябва да има и държавни аптеки. Както е по целия свят.

Добави коментар

Водещи новини