Караниколов и Дончев с подробности за държавните бензиностанции и отварянето на моловете

  • 15 май 2020 14:42

  • 4762
  • 7
© Novini.bg

Проектът за държавните бензиностанции ще бъде даден за обществено обсъждане. Целта на проекта е да се свали напрежението за съотношението между цена и качество и изпълняване на задължителни европейски директиви по отношение на държавния резерв. Това каза на брифинг министърът на икономиката Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в.

Това не е прецедент за европейското законодателство. Това ще направи сектора доста по-предвидим. Ще има една точна мерилка къде какво се случва и всички ще се съобразяват, заяви Караниколов. Той увери, че държавните бензиностанции ще бъдат равнопоставени с всички други пазарни субекти.

Създават държавни бензиностанции

На пазара ще има още един играч. От това нито едни пазар не е пострадал. Ще има повече конкуренция. Мисля, че това ще е добре за целия пазар, най-вече за потребителите, заяви вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Двамата коментираха и предстоящото отваряне на големите търговски центрове.

Трябва сериозно да отчетем, че в тези молове работят много магазини. Заетите в тях са около 290 000. Тяхното неработене вреди не само на техните бюджети, но и на бюджета на държавата. Трябва да направим така, че колкото може повече икономически субекти да се върнат на работа, но при спазване на мерките. Моловете ще работят, така както работят хранителните магазини, при спазване на най-строги хигиенни мерки. Това е много важно за бюджета на държавата, заяви Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в.

Борисов разпореди организация за отварянето на моловете

Министър Ананиев трябва да издаде заповед, в нея ще бъдат описани всички мерки, добави той.

Преди отварянето на какъвто и да било тип институции, се работи по т.нар. санитарен протокол, който се изготвя от службите и лекарите. Този протокол указва на ръководството на институциите как може да се работи. Нито една институция - била тя мол или детска градина, не може да бъде отворена без да бъде изчистен в най-малки детайли т.нар. санитарен протокол. Такъв санитарен протокол се готви и по отношение на детските градини. Той ще бъде приложен, когато дойде времето, поясни Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Когато всички са единодушни, че е дошъл моментът, примерно, да дадем повече правомощия на кметовете да преценят коя детска градина би могла да бъде отворена, добави вицепремиерът. По думите му това към момента още не е факт.

Последвайте канала на

Novini.bg
4762 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Хасан

2020.05.15 | 17:44

7
Трьгнали са в посоката от която идвам. Там поради кражби социализма си отиде.
А нещо...?!

2020.05.15 | 15:17

1
А нещо за...-фурмите ще кажете ли...?!Че нещо ми се приядоха,за разлика от...бензина...
до 45

2020.05.15 | 16:56

6
ама голям си простак
45

2020.05.15 | 16:34

4
Майка ти ги изяде снощи!

2020.05.15 | 16:37

5
То да беше само проблема бензиностанциите ами банките застрахователите EVN ЧЕЗ Топлофикация Софийска вода????

2020.05.15 | 15:52

3
Пуснете.и.пазарите
nowa

2020.05.15 | 15:44

2
някаква нова кражба са измислили тия

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини