Стартира извънредна проверка в „Топлофикация-Перник“

  • 12 май 2020 13:08

  • 943
  • 0
Стартира извънредна проверка в „Топлофикация-Перник“
©

Съвместни екипи на Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно и водно регулиране стартират извънредна проверка в „Топлофикация-Перник“ АД. Инцидент преди няколко дни със скъсана стена на шламохранилището на ТЕЦ-а остави жителите на града без топлоподаване.

Заповедта на министъра на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по регламентира да бъде проверено техническото състояние и експлоатацията на парогенератор №3 и спомагателните съоръжения към него, както и газовото стопанство на дружеството.

"Топлофикация Перник" преминава на извънреден режим

Резултатите от проверката трябва да са готови до 15 май 2020 г. Назначената със заповед на председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов работна група ще провери дали се спазват издадените лицензи за производство на топлинна и електрическа енергия и за пренос на топлинна енергия. Резултатите от това трябва да станат известни до края на м. май 2020 г. Припомняме, че на 7 май 2020 г. се скъса стена на шламохранилището, където се съхраняват отпадните води от производството.

Впоследствие бе решено „Топлофикация-Перник“ АД да работи на газ. Проверката на институциите цели възникналият проблем да бъде отстранен в най-кратки срокове, така че топлоподаването в град Перник да се възстанови.

Последвайте канала на

Novini.bg
943 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини