Юлиан Ангелов: Всички наши предложения за мерки имат и социален, и икономически ефект

  • 11 май 2020 18:50

  • 879
  • 2
Юлиан Ангелов: Всички наши предложения за мерки имат и социален, и икономически ефект
© Кадър - БНТ

Според нас е по-правилно целият кабинет да взима решение за обявяване на епидемиологична обстановка. Колективното решение винаги е по-добро от едноличното.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов, който коментира приетите днес на второ четене от правна комисия промени в Закона за здравето. 

Правната комисия прие на второ четене промените в Закона за здравето

"Предлагаме и орган към Министерски съвет, в който да участват експерти, финансисти, икономисти, както и представители на всички парламентарни партии. Трябва да търсим консенсус в тази ртежка криза. Всяка една добра мярка трябва да бъде разгледана, обсъдена и приложена.

Това е целта на нашето предложение", каза още Ангелов.

"С ваучерите, които предлагаме за туризма, ще спасим един цял сектор. Парите от ваучерите ще се използват от български граждани и ще влизат директно в българската икономика. Целта на всички наши предложения е да имат освен социален и икономически ефект.

Предлагаме държавата да подкрепя и чартърните полети за чужди туристи, които да идват и да почиват на нашето Черноморие. Предлагаме и ДДС за туризма да стане 5% до края на годината, а от началото на 2021 година да стане 9%. За момента не срещаме разбиране от коалиционните ни партньори. Целта е да спасим един цял бранш и да му помогнем отново да завърти бизнеса си. Ще разговаряме с нашите партньори и се надявам да постигнем споразумение", добави депутатът от ВМРО.

ВМРО: Предлагаме защитата на длъжниците да се удължи с 2 месеца

"Надявам се и предложението ни за удължаване с два месеца на защитата на длъжници също да бъде прието Предлагаме да няма кредитните лихви за невнесени вноски и да няма запори на имущество. Виждаме, че банките са гъвкави. Хората нямат никаква вина за кризата с коронавируса и не трябва да стават жертви на кредитоискатели и колекторски фирми", завърши Ангелов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
879 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ВТ

2020.05.11 | 19:56

2
ДЕФЕКТ!!!!!!!!!

2020.05.11 | 19:37

1
минетчия

Добави коментар

Водещи новини