Ето за какво не са се разбрали ВМРО и ГЕРБ на днешния коалиционен съвет

  • 05 май 2020 18:08

  • 2650
  • 3
Ето за какво не са се разбрали ВМРО и ГЕРБ на днешния коалиционен съвет
© Кадър - БТВ

Сигурни са само смъртта и данъците. Не мога да кажа със сигурност, че чадърите и шезлонгите по морето ще бъдат безплатни. Най-общо казано, ние ще предложим на концесионерите да не плащат концесионна такса и в замяна на това чадърите и шезлонгите да са безплатни. Ако искат, концесионерите могат да си платят цялата концесионна такса и да решават как да постъпват с чадърите и шезлонгите. Държавата не може едностранно да изменя договорите и ще отправим тези предложения към концесионерите. Убеден съм, че мненията ни ще намерят пресечна точка.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от ВМРО Искрен Веселинов, който разкри подробности за провелия се днес коалиционен съвет. "Предвиждаме и целева помощ за сектор туризъм, който пострада най-много от тази криза. 

Шезлонги и чадъри стават безплатни. В заведенията масите ще бъдат на 1,5 м разстояние

Предполагам, че преди 1 юли едва ли ще може да стартираме летния сезон. Трябва да водим диалог с туристическия бранш. Идеята за ваучери включва хората, които са се осигурявали в последните 8 месеца, пенсионерите и децата. Стойността на тези ваучери не трябва да е под 100 лева. В началото сме на преговорите с министерството на финансите и очаквам да се създаде работна група, в която да изчистим всичко около ваучерите", заяви Веселинов.

Дончев: Туристическият сектор ще бъде подкрепен, въпросът е как

"С партньорите ни от ГЕРБ не се разбрахме за размера на ДДС за ресторантьорите. Ние сме внесли законопроект по тази тема още преди 2 дни. Трябва да търсим едно намалено ДДС, което да подкрепи бизнеса.

Важното е, че започна един много интензивен диалог в коалицията, който досега липсваше. Днес имаше дебати и за инфраструктурата. Там имахме пълно единомислие. Инфраструктурта може да даде тласък за излизане от тази криза. Целта на всичките усилия, които полагаме, е да се влеят средства в малкия и среден бизнес и по този начин да се оттласнем от дъното. Днес обсъдихме малка част от мерките. Убеден съм, че тепърва предстоят още позитивни и добри новини", категоричен бе Искрен Веселинов. 

Каракачанов: Трябва да направим така, че след кризата българите да останат тук

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2650 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Таня

2020.05.05 | 20:33

3
Дончев, при такива коалиционни "приятели" не ти трябват врагове.
vale_karo

2020.05.05 | 20:29

2
Наближават избори.Трябва да дадем за да ни изберат пак.Нал Тъй?
XA XA XA

2020.05.05 | 18:44

1
E KAK ........................

Добави коментар

Водещи новини