Забраната за запори остава след 13 май, изпитите за 4-и и 10-и клас отпадат

  • 04 май 2020 19:32

  • 8302
  • 4
© Министерски съвет

След 13 май се възстановява работата на правосъдната система в пълния ѝ обем. Това каза министърът на правосъдието Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св. на брифинг след извънредно заседание на Министерски съвет, на който беше представен законопроектът, с който се регламентират част от нормите, които ще продължат да действат след 13 май, когато изтича срокът на извънредното положение.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Това означава да се възобнови разглеждането не само на спешни наказателни дела, но и на общите производства в гражданското съдопроизводство. Единствените ограничения, които ще останат частично, са в областта на дейността на частните съдебни изпълнители, които няма да могат да налагат запори и да извършват принудителни мерки във връзка със събирането на задължения. По отношение на действия на нотариуси, съдии по вписванията, длъжностни лица по регистрация се възстановява дейността в пълен обем, заяви Кирилов.

Борисов събира извънредно министрите

Той съобщи, че е прието предложението на Министерството на образованието и науката и изпитите за 4-и и 10-и клас, които трябваше да се проведат в края на тази учебна година, ще бъдат проведени в началото на учебната 2020-2021 година.

Правосъдният министър обясни, че след изтичане на извънредното положение, ще продължи и действието на социалните мерки. Предвидени са множество изменения и конкретизация на действащите норми в социалния пакет за защита и са възприети изцяло предложенията на Министерството на труда и социалната политика, като някои от мерките не се ограничават до следващите два месеца, а са посочени по-дълги срокове. Някои от тях са до края на годината, а има и такива до 30 септември, уточни Кирилов.

Удължават се и сроковете във връзка с документите на чужденци, пребиваващи в България. Мерките, приети в Кодекса на труда във връзка с неплатения отпуск, остават.

 

   

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
8302 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
бургас

2020.05.05 | 08:39

4
според вас този става ли за нещо в правителството освен за смях барни

2020.05.04 | 22:56

3
А тоз къв е лизач и колко е прост.Малиииииииииииииииииииииииииииииии
Барби Ръбъла-Тъпото

2020.05.04 | 19:51

2
юридическата мисъл на Тиквата. Само от простак нагоре във тази секта.Как поне един свестен не намериха да назначат.
шашкъни

2020.05.04 | 19:41

1
то това не може да говори, а някой го сложи за правосъден?!?!??!?!?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини