Танева: Нямаме изхвърлена продукция. Идва ново предизвикателство - реколтата от череши

  • 30 април 2020 12:45

  • 2144
  • 5
Танева: Нямаме изхвърлена продукция. Идва ново предизвикателство - реколтата от череши
©

Земеделският министър Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри дава брифинг, на който обяви мерки за продължаване на подкрепата на земеделските стопани в България.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32992

Земеделският производител Красимир Кунчев представил пакет от 6 мерки още на 13 март, които в условия на коронавирус трябва да се вземат, за да не се допусне продоволствена криза в страната.

Предложението е да се подпомогнат земеделските производители на зеленчуци на базата на доходите им, не на базата на декари.

Малките производители по този начин, ще имат интерес да издават фактури, за да могат да получат помощи.

Министър Танева заяви, очаква допълнителната подкрепа да бъде финализиране с решение на ЕК.

Над 3 хиляди земеделски стопани ще получат компенсаторни плащания.

"3644 земеделски стопани, които досега попадаха в обхавата на необлагодетелствани райони, но които отпаднаха с предефинирането, първо ще получат компенсатнорно плащане отново в размер на 25 евро на хектар, без ограниченията, които бяха за нивата на плащания според размера на декарите. Добрата новина е, че ЕП за вчера гласува в Комисията по земеделието включването на това плащане като възможно и за предходния период, който е една плюс една година", каза още министър Танева.

Нова подкрепяща мярка ще бъде предоставена на проивзодителите на грозде. Да получат компенсаторно плащане за продукцията, която няма да може да бъде реализирана.

Някои винарни отчитат двоен износ през март и април, спрямо миналата година.

България успешно се справя с пандемията, посочи тя и подчерта, че това се вижда от цяла Европа.

Няма към момента продукция, която е изхвърлена, увери Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри. Идва реколта от череши. Огромно предизвикателство ни предстои, заяви тя.

Тежка е ситуация и в сектора с маслодайната роза.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2144 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
....

2020.04.30 | 15:08

5
Тая пача да отговори, как изхарчи за плодове, зеленчуци и млечни продукти 40 мил за децата? Като от това дето видяхме, са раздали за два месеца на децата, по 3 домата и по100 гр мухлесало сирвне. Къде са парите, явно надушват, че тряб2а като за последно да крадат до дупка
Ана Тема на Сашо Нереза и на Сулю Пасито

2020.04.30 | 14:18

3
Производителите да ги пуснат по 15лв.килото,а прекупвачите - на 50лв. килото и бързо ще спечелят. Алчен Ганьос така прави всяка година и после реве като магаре.
До Танева

2020.04.30 | 14:33

4
Черешите корем не хранят и си много прав за цената им всеки път е така от българския производител нищо не става
wtf!?!?!??!

2020.04.30 | 13:23

2
тая проста женица не е ли крайно време да се занимава със сергията си на женския пазар?!?!?
Работещ в Германия

2020.04.30 | 12:54

1
ахахахах какви фактури бе малоумници . смазахте всичко. тука ми доиде писмо по пощата да си написха сметката и ми дадоха 10000 за малката ми фирма помощ. нито фактури , нито нищо , даже и касов апарат нямам . икономиката е под нулата и всичко се е скрило като съсели. като стане непоносимо ще е късно вече.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини