Валери Симеонов: Решението за парковете е прибързано. Политиците трябва да слушаме щаба, а не да се правим на лекари

  • 27 април 2020 18:54

  • 5625
  • 38
Валери Симеонов: Решението за парковете е прибързано. Политиците трябва да слушаме щаба, а не да се правим на лекари
© Кадър - БНТ

Нямаме единно решение като управляваща коалиция за разхлабването на мерките. Сега ще изразя категоричното мнение на НФСБ по темата - щом сме избрали щаб, трябва да се съобразяваме с неговото мнение и препоръки. Политиците не трябва да се правим на лекари. Разбирам желанието на моите колеги политици те да обявят добрите новини, но трябва да слушаме шаба. Виждаме в Германия как Ангела Меркел не се съобразява с призивите за разхлабване на мерките, в други държави е същото. Щабът препоръчва да не се предриемат никави стъпки към прекалено разхлабване на мерките.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ лидерът на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 по повод изказването на генерал Венцислава Мутафчийски, че решението за отварянето на парковете е политическо и то не е препоръчано от Националния оперативен щаб. "Това, което се прави до момента в България, е добре. Единствено изтървахме пътуването по Великден и сега виждаме едно увеличение на новозаразените. Решението за отварянето на парковете е прибързано и трябваше да се обсъди с щаба. В това решение има и доста празнини. Аз питам какво става с най-застрашаващия контингнет - децата над 12 години? Те се събират с колела на групи, говорят си, карат ги. Как ще ги спират полицаите? Ще ги гонят ли?

И все пак това е мярката, която най-малко мога да критикувам. За мен безумие да се върнат учениците от 7 и 12 клас в училищата. Това е абсолютно нарушение на мярката и риск за разпалваене на пандемията.

Това са деца - те се събират в коридора, в тоалетните, на двора, говорят си. Това са най-опасните заразоносители, защото те нямат симптоми. После като се приберат вкъщи или отидат при баба си и дядо си ще ги заразят и могат да ги убият. Нека да не се правим на лекари и да слушаме съветите на експертите от щаба", призова Симеонов.

Напълниха ли се парковете в София след като ги отвориха?

"Утрешното изслушване на премиера е безсмислено. Ние ще бъдем в зала. Г-жа Корнелия Нинова, която вижда съществуването си в политиката единствено като опит за противопоставяне с министър-председателя Бойко Борисов или с други думи – опит да свети с отразена светлина, за пореден път внася едно безсмислено предложение. Това е пореден опит за едно механично заяждане.

Не искам да коментирам днешната позиция на Румен Радев. За мен той се опитва да присъства в новините с такива изказвания. Той изпусна момента, когато трябваше да се включи в борбата с коронавируса. Сега се опитва да си прави политически пиар и не искам да го коментирам", категоричен бе лидерът на НФСБ.

Румен Радев отново нападна управляващите, настоява за отчет на харчовете в борбата с COVID-19

"България предприе едни от най-либералните мерки. Някои западни държави сега разхлабват мерките, но в България малките магазини примерно никога не са били затваряни. За мен икономическите мерки трябваше да се разработват от бизнесмени. Когато се подкрепя един бранш, трябва да се консултираш с работодателите. Виждаме, че икономическите мерки у нас са подготвени от финансисти. Бизнесът се нуждае от много по-реална покдрепа. Трябваше да има активни мерки, а не фиктивни като 60/40. Трябваше да се подкрепя създаването на нови работни места и тогава държавата да се намесва с 60/40. Ние предлагаме временно намаляване на ДДС-то в туризма. Знам, че утре на коалиционния съвет ще имаме големи проблеми с финансовия министър по тази тема. Щом държавата може да отдели милиарди за мярката 60/40 ще може да отдели и 40 млн. за нашето предложение. Относно туризма предлагаме и ваучери за всички социално осигуряващи се до момента. 7 дни по 30 лева на всеки човек, като тези 210 лева са само за вътрешен туризъм. Държавата трябва да поеме тези ваучери и така туристическият бизнес ще бъде подпомогнат. За ученици предлагаме ваучери от по 100 лева за туризъм. Да се надяваме, че туристиоческият сезон ще се откие юли месец и веднага ще има възможност да се завъртят едни 3 млн. лева в туризма ни. Другото ни предложение е чадърите и шезлонгите на плажовете да са безплатни", разкри Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

Валери Симеонов към колегите си: Някой да не си спечели прозвището „Д-р Смърт“!?

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5625 38

Свързани новини

Коментари 38

Добави коментар
Хъм

2020.04.28 | 14:46

38
Валери Симеонов, е най кадърният политик в България...
Писател

2020.04.28 | 06:50

37
Тоя бил в новините, оная била проекция на светлината на Борисов. А ти какъв си бе Винкел?? Проекция на Волен Сидеров.
Хм

2020.04.28 | 06:39

36
Дано ти се изпразни в устата "прибързано" някой б.о.к.л.у.к. м.р.ъ.с.е.н. Симеонов! Какво значи прибързано, хората се разхождаха по улиците досега, вместо в парка.

2020.04.27 | 21:07

19
Страшен Циганин.
и крадлив

2020.04.28 | 06:23

35
типичен мангал.
@банджия

2020.04.28 | 01:13

33
Тъп тъпанарин!!!

2020.04.27 | 23:43

30
чист славянин с помиярска душа , като повечето от вас . така наречената българска работа , най долната от всички народи . Може да си го окачите на пиедестал .
И още веднъж..

2020.04.28 | 01:41

34
Прав е.
БГ

2020.04.28 | 00:45

32
БАЙ БАНДЮГАН ПАК СЕ ИЗПЪЧИ!АБЕ,ЩЕ ИМА ГЪРМЕЛ.....
един,който знае

2020.04.28 | 00:36

31
прав е
????

2020.04.27 | 23:25

29
А, КЪДЕ са ПОЛИТИЦИТЕ, "другарю-господин" Симеонов?! Вие Сте политик, точно толкова колкото и патриот!? Душа давате, но не СВОЙТА душа, а душата на НАРОДА! СКРИЙТЕ се!!! ВЪРВЕТЕ си!!!
Иф 1944

2020.04.27 | 23:22

28
Народе,Опомни се!Докато носим маските,ония си делят парите.Едни за теб,едни за мен,а за народа-среден пръст. ТОВА Е ЗА РОБИТЕ,А ГОСПОДАРИТЕ СИ ДЖИТКАТ ПО МАГИСТРАЛИТЕ ВЕСЕЛИ И ДОВОЛНИ ОТ ГЛУПОСТТА НА НАРОДА!
Розата

2020.04.27 | 23:17

27
Какъв вирус те гони бе,г-н Симеонов?Я кажи за твоите хотели по границата и не давай мнение по въпроси,за които нямаш компетенция!Или за ПАРИТЕ,които ще лапннете?! И по-добре народа да търка билети,отколкото да пляска на собствената си глупост,докато вие си пълните банковите сметки. ПЛЯСКАЙТЕ,ДОКАТО ВИ ЗАБОЛЯТ РЪЦЕТЕ,И НА СОБСТВЕНАТА СИ ГЛУПОСТ,ПЛЯСКАЙТЕ!!@

Добави коментар

Водещи новини