ГЕРБ: Вотът за недоверие е безпринципен

  • 06 април 2012 14:48

  • 1203
  • 7
ГЕРБ: Вотът за недоверие е безпринципен
©

Вотът за "Белене" е безпринципен и без ясни мотиви. Това е позицията на ПГ на ГЕРБ, която представи пред журналисти секретарят на парламентарната група Александър Ненков.

Според управляващите БСП и "Атака" се опитват да "яхнат вълната", свързана с прекратяването на проекта "Белене". Ненков посочи, че по принцип може да има референдум, но "за" или "против" атомната енергия, а не за всеки един проект, в който участва държавата. По думите му Първанов и Станишев са имали достатъчно време да направят такова допитване, докато са управлявали. Досега не го направиха, а чакаха да се вземе окончателно политическо решение за "Белене" и се опитват да подбуждат отново тази тема, каза Ненков.

Попитан за коментар на изказването на депутата Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в, че цената на тока от "Белене" ще бъде около 12 ст. на киловатчас, Ненков посочи, че не може да се каже колко ще ни струва цената на тока след 20 години, при положение, че не се знае каква ще е стойността на атомната електроцентрала. Елементарната икономическа логика, когато имаш някаква бизнес инвестиция е да направиш сметка колко ще ти излезе и на нейната база да направиш бизнес план, каза Ненков и добави, че към момента няма крайна цена на строителството и бизнес-план за "Белене". В отговор на въпрос на каква база е спрян проектът, Ненков беше лаконичен, че това е политическо решение.

Последвайте канала на

БТА
1203 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Даниела

2012.04.09 | 08:30

7
И това кретенче , Александър Ненков и той депутат:)Боже, как можаха ГЕРБ да съберат на едно място , толкова некадърни и неуки хора?!!!ГРОБ и електората им ,са толкова вредни и ненужни на България, колкото и циганите. Те пречат на развитието ни !!!! Плащаме чрез данъците си, за техния мързел, кражби и "възможностите" и затова трябва да бъдат изгонени от България, да си ги взимат САЩ и ЕС !!!
Do Milko Velikov kurvata ot facebook

2012.04.08 | 23:33

6
Kude si Milko Velikov kurvooooooooo,ela da ti sloja parafinovata si pisalka v golemata ti usta !!!!!!
Чук

2012.04.08 | 23:33

5
Това са безмозъчни тъпанари -изпълнявайки поръчки на някои западни централи срещу "комисионни".......
XXX

2012.04.08 | 23:33

4
А какъв е тоя сополанко и послушко на Боко на снимката. То е ясно кой обслужват САЩ или френски интереси!
Морския

2012.04.08 | 23:33

3
Цялото управление на ГЕРБ е безпринципно
ПИЧА

2012.04.08 | 23:33

2
СЛЕД КАТО ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО НЕ МОЖЕ ДА ОСИГУРИ ДОСТАТЪЧНА ЗАЕТОСТ НА РАБОТОСПОСОБНИТЕ БЪЛГАРИ И ДА ИМ ПОДОБРИ ОСТАВАЩИЯТ ИМ ЖИВОТ, АКО МОЖЕ ДА СЕ НАРЕЧЕ ТАКЪВ, А ОТТАМ ДА СЕ ПОВИШИ И СТАНДАРТА НА ЖИВОТ АЗ ПРЕДЛАГАМ ДРУГА АЛТЕРНАТИВА.ДА СЕ КОРИГИРАТ ЦЕНИТЕ НА СТОКИТЕ И УСЛУГИТЕ... 1. ЕЛ ЕНЕРГИЯ - 0.10ЛВ. 1КЛВ. 2.ВОДА -0.50ЛВ. - 1 СМ3 3. ХЛЯБ - 0.35ЛВ.- 1 БР. 4. ЦИГАРИ - 1.00 ЛВ. 5.БЕНЗИН - 0.80ЛВ. -1Л. И ТАКА НАТАТЪК..... С ТЕЗИ ЗАПЛАТИ ТОВА СА РЕАЛНИТЕ ЦЕНИ УПРАВЛЯВАЩИ!!!!!!
народа

2012.04.08 | 21:18

1
Властите в България под почти явен натиск от страна на САЩ се отказаха от строителството на руска атомна електроцентрала. Стават известни интересни подробности около приключилите с неуспех преговори между „Росатом” и България за строителството на АЕЦ „Белене”. Изяснява се, че решението за отказ от сътрудничество с Русия е било взето с активното участие на САЩ, които имат свои интереси в българската енергетика, пише руският вестник „Взгляд” . Дългите преговори между Русия и България за строителството на АЕЦ „Белене” приключиха. До май София планира да се разплати за руските разходи по проекта, за да може в последствие да изплати неустойка за отказа от строителството. Официално България реши да прекрати своето участие в проекта заради високата цена и опасностите от ядрената енергетика. Веднага след отказа на страната от АЕЦ-а държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън не се посвени директно да подкрепи правителството. „Приветствам това решение”, е казала Клинтън на българския външен министър, с когото е провела кратък разговор по време на почивката на срещата „Приятелите на Сирия” в Истанбул. „Осъзнавам колко трудно е било това решение за българския кабинет”, е посочила Клинтън, която е отбелязала, че високо цени колко спокойно българската страна е съобщила за прекратяването на сътрудничеството по „Белене” на Русия. Изглежда обаче, че България ще трябва да бъде поздравена и с огромната неустойка в размер на 1 млрд. долара, която ще трябва да плати на „Росатом” и в перспектива след няколко години ще се наложи да внася електроенергия, коментира и руската агенция Регнум. В България политиците не крият, че решението не се дължи на икономически и технологични фактори, а е взето под тежкия натиск на САЩ, които в ултимативен вид са поискали излизането на България от проекта „Белене”, отбелязва агенцията.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини